Politibilene du ikke kjører fra

Får du en av disse bak deg, er det bare å stoppe ...

Mens
etaten her hjemme stort sett nøyer seg med ganske alminnelige biler. finnes det
politikolleger rundt om i verden som nok har det morsommere på jobb. Illustrasjonsbilder.
Mens etaten her hjemme stort sett nøyer seg med ganske alminnelige biler. finnes det politikolleger rundt om i verden som nok har det morsommere på jobb. Illustrasjonsbilder.

Skulle en av disse dukke opp i bakspeilet med sirener og blålys, så er det vel bare å svinge pent inn til siden. Du kjører neppe fra noen av disse...

Det er nemlig slik at politibil kan være noe helt annet enn en Volvo eller en overlesset VW Passat med småslapp dieselmotor.

Bare ta en titt på hva utenlandske kollegaer av norske politifolk kjører.

Nå kan du kjøpe din egen politibil

Bugatti Veyron.

Med en toppfart på over 430 km/t og 0-100 km/t på superkjappe 2,5 sekunder og en motor som yter 1040 hestekrefter, skal dette være verdens raskeste politibil.
Den patruljerer motorveiene i Dubai, og er vel mer et symbol på landets rikdom enn noe annet. Men gutta bak rattet har det sikkert gøy på jobben.

Ariel Atom

Denne - som brukes i England - er faktisk ikke mye tregere en Bugattien over. 0-100 km/t går unna på bare 2,6 sekunder. Dessuten har den en helt fantastisk veiholdning også, så det å kjøre ut på en svingete vei for å riste av seg etterfølgeren er neppe noen vits her...

Vi anbefaler konstabelen ombord å holde på hatten....

Jaguar XF

Om det engelske politiet synes at Arielen blir litt trekkfull og ukomfortabel, kan de heller bruke denne. En Jaguar med automatgir, hanskemyke skinnseter, edeltre dashbord og lammeullstepper på gulvet burde bidra til å skape trivsel.

Motoren er en tunet 3-liter diesel med to turboer og byr på godt over 300 hestekrefter. Neppe noen sinke i trafikken med andre ord...

Nissan GT-R

Politiet i Abu Dhabi kjører Nissan GT-R. Man skulle kanskje tro at det var for å knipe potensielle fartssyndere, men det påstås at den uniformerte bilen visstnok brukes som spaningsbil.
Om politiet der skulle ha behov for tips om mer diskrete doninger til spaningsoppdrag, kan de sikkert kontakte noen av sine norske kolleger...

Chevrolet Camaro

Chevrolet Camaro. Du ser det nesten for deg allerede. Du blir stoppet av en mann med cowboyhatt og pilotbriller som kanskje ikke burde tatt den siste donuten...

Det er imidlertid feil. Camaroen går nemlig i Dubai. 

Motoren bak den tøffe grillen er så klart en V8. Nærmere bestemt en 6,2-liter som yter ca 430 tørste bensin-hestekrefter.

GM har så klart modifisert den fra fabrikk, med blant annet Brembo-bremser og annen fjæring og forbedret stabilitets-program.

Porsche 911 (997)

Vanligvis er det det tyske politiet vi forbinder med sportsbillegenden fra Stuttgart. Men denne 997 tjenestegjør i nabolandet Østerrike.

Bilen er ikke en Turbo, men en "S"-utgave. Det vil si at den hekkmonterte boksersekseren klemmer ut av seg 355 hestekrefter og at bilen gjør 0-100 km/t på 4,8 sekunder, mens toppfarten er tett oppunder 300 km/t, originalt.Men her har tuningfirmaet TecArt vært og tuklet litt...

Audi R8 GT

Selv om tyskerne har latt nabolandet kjøpe 911, så kjører de selvsagt tysk de også. Nemlig Audi R8 i en heller frekk og sjelden GT-utgave.

Det skulle være en begrenset produksjon av 333 enheter på verdensbasis. Men bare 19 biler ble bygget av denne versjonen, som dermed er svært sjelden. Den har 5.2 FSI motor og quattro firehjulstrekk. Vekten ble  redusert med 100 kg til 1525 kg og man økte motoreffekten til 560 hestekrefter.

På grunn av disse endringene, har R8 GT har en toppfart på 320 km / t og går fra 0-100 km/t på 3,6 sekunder, noe som er 0,3 raskere enn R8 med V10.

Ferrari Scaglietti

Spesialbygde Ferrari 612 Scaglietti ble innhandlet av det engelske politiet i 2007. Under panseret finner du en 5,7-liters V12 motor på 530 hk.

Den gjør 0–100 på 4,3 sekunder og har en toppfart på 315 km/t. Du bør med andre ord ha noe annet enn en Ford Transit om du har tenkt å kjøre fra denne ...

Lamborghini Huracan

Italia ble hardt rammet av finanskrisen og den italienske stat hadde ikke råd til å følge opp sin tradisjon med en heftig Lamborghini politibil.

Det syntes Lamborghini var trist, så de donerte like godt en Huracane. Et råskinn av en bil med ikke mindre enn 610 illsinte italienske hestekrefter.

Øvelsen 0-100 km/t gjøres unna på 3,2 sekunder, mens toppfarten er 325 km/t.
Småkjeltringer på Vespa har altså ikke en sjanse her...

Volvo XC70: Kåret til beste politibil - noensinne