Polering: Hvordan får jeg bilen min helt fin?

Sort er fint – men bare når den er blank

Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

Heisann. Vet du hvordan jeg får en godt brukt bil med svart lakk til å se fin ut? Har tatt meg skikkelig på tak og vasket og polert bilen men får den liksom ikke helt strøken. Den er litt matt og jeg ser ringer etter tidligere poleringer uansett hva jeg gjør.

Benny svarer:

Jeg har inntrykk av at det er mange som driver litt med vårshine av bilen om dagen – og det er en hyggelig, vårlig aktivitet.

Like hyggelig er det selvfølgelig ikke når man ikke blir helt fornøyd med resultatet. Sort er en vanskelig farge å holde fin – i alle fall om bilen begynner å bli noen år gammel. Men det er også få farger som er stiligere når den virkelig er blank og fin.

Du sier ikke noe om hva slags sort bil du har – om det er metallik, om den er har klarlakk etc.

I og med at jeg ikke vet helt hva slags lakk du har vil jeg IKKE anbefale deg å bruke rubbing, lakkrens etc. på den. Det kan i verste fall gjøre vondt verre med enda mattere lakk og enda flere små-striper.

For å få bort vaskestriper og ringer etter tidligere poleringer vil jeg anbefale deg å ta kontakt med et firma som driver med profesjonell bilpleie å få gode råd av dem aller først.

Kanskje er det smart å sette bort hele jobben Og få en skikkelig varmpolering. Det koster litt, men du får et resultat du neppe klarer å oppnå selv. Ønsker deg lykke til!

Slik får du den fineste bilen i gata


Del med facebook-vennene dine

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer - skriv inn i kommetarfeltet under: