Kamuflerte biler på vei over Sognefjorden. Foto: Privat.  
Kamuflerte biler på vei over Sognefjorden. Foto: Privat.  

Plutselig sto disse på fergen over Sognefjorden

Ny snobbe-SUV fra Audi på test i Norge?

– Det er første gangen jeg ser slike tildekte biler ombord på denne fergestrekningen og jeg tar denne fergen ganske ofte.

Det sier en ivrig og bilinteressert Broom-leser som tok fergen over Sognefjorden mellom Lavik og Oppedal i dag. Og som var våken nok til å knipse noen bilder og sende til oss.

– Jeg har sett at dere har lagd slik saker tidligere og tenkte at dere kanskje var interesserte i disse bildene også forklarer han.

Kan være den nye snobbe-SUV-en

– Det er veldig vanskelig å se hva slags biler det er snakk om, men jeg synes det ligner på Audi, sier han videre.

– Bilene ble ytterligere dekket med trekk til mens de sto på fergen, forklarer han – og bildene ble derfor tatt da de kjørte i land.

At det er vanskelig å fastslå hva slags biler det er snakk om har han helt rett i. Vinkelen er vrien, men vi tror han har rett i sine Audi-spådommer.

Vi i tipper at dette er den nye snobbe-SUV-en til Audi – Q8 – som er ute på vintertest.

Dette er Audi Q8-konseptet som ble vist i Detroit. Det er grunn til å anta at produksjonsmodellen ikke er fullt så brutal. 
Dette er Audi Q8-konseptet som ble vist i Detroit. Det er grunn til å anta at produksjonsmodellen ikke er fullt så brutal. 

Audi har allerede bekreftet at bilen kommer om kort tid. I tillegg viste de den som et konsept på Detroit motorshow tidligere i år.

Om våre spådommer stemmer, så har trolig bilene en 3-liters V6 under panseret, som yter 354 hestekrefter, en 8-trinnsautomatkasse og selvfølgelig quattro firehulsdrift.

Audi Q7 e-tron: Dette er den smarteste SUVen på markedet

Kommer også som ladbar hybrid

Ryktene sier at Q8 også kommer som e-tron, som på Audi-språket betyr en ladbar hybrid drivlinje. Det vil si både med en V6-motor og en elektrisk motor. Den samlede effekten i denne konfigurasjonen skal være på rundt 445 hestekrefter. Det er vel kanskje ikke helt feil å anta at denne kan bli bestselgeren av Q8 her hjemme, med gunstige avgifter.

Audi vil trolig også slippe både S og RS-modeller av nykommeren etter hvert også. Muligens med motorer lånt fra Porsche Panamera.

Dette er den raskeste bilen Audi noensinne har laget

Det eksklusive følget innholdt totalt fem biler totalt. Kan det være ny Audi A6 vi så vidt ser hekken på her? Foto: Privat
Det eksklusive følget innholdt totalt fem biler totalt. Kan det være ny Audi A6 vi så vidt ser hekken på her? Foto: Privat

Flere biler i følget...

Nye Audi Q8 vil ha omtrent samme fysiske størrelse som Q7, men skal være litt mer sporty og nettere i linjeføringen.

Den er ment å demme opp for konkurrenter som BMW X6 og Mercedes GLE Coupe.

Det var totalt fem kamuflerte biler i det lille, men eksklusive følget over Sognefjorden i dag.

Vi har ikke helt klart å identifisere de andre, men det kan være snakk om ny A6 og ny A7.

Les mer om den spennende Audi-historien her:

Audi har Tesla-konkurrent på vei, se mer i videoen under: