Falt av i fart. Lørdag morgen kjørte Malen Simonsen med en toåring og en fireåring i bilen. Plutselig kom dette hjulet trillende forbi. Livsfarlig, sier hun.   (Foto: Inger Anne Lillebø, an.no/ANB)
Falt av i fart. Lørdag morgen kjørte Malen Simonsen med en toåring og en fireåring i bilen. Plutselig kom dette hjulet trillende forbi. Livsfarlig, sier hun. (Foto: Inger Anne Lillebø, an.no/ANB)

Plutselig kom bakhjulet trillende forbi

Naboene fortviler – noen skrur løs hjulmutrene i løpet av natten.

– Dette er jo livsfarlig, sier Roy Lauritsen, til Avisa Nordland.

Mandag morgen oppdaget han at noen hadde skrudd løs mutrene på to av hjulene på bilen hans. Han ringte naboen, Fredrik Alst. Hans samboer hadde kjørt med bilen til Harstad lørdag morgen. Alst varslet samboeren som sjekket bilen. Tre av mutrene på et hjul var løse, den fjerde mutteren var vekk.

Kom trillende

Lørdag morgen satt febersyke Malen Simonsen seg i bilen sin for å kjøre på familiebesøk. Hun tok med ungene på to og fire år. Rundt 60 meter ned i bakken merket hun at noe var galt. Da hun var i ferd med å stoppe bilen kom det venstre bakhjulet trillende forbi.

– Tenk om jeg hadde kommet meg på firefelten, og hjulet hadde løsnet der? Gudskjelov at det falt av mens jeg hadde så lav fart, sier hun.

Urolige

De tre er alle naboer i Ole Tobias Olsens vei på Øvre Hunstad i Bodø. Det er ikke bare de siste dagers hendelser, med løse muttere på hjulene, som gjør dem redde og utrygge.

I sommer opplevde både Lauritsen og Alst at bilene ble påført svært kostbare lakkskader.

– Min bil fikk skader for 24.000 kroner. Hva er det egentlig som skjer her, spør Fredrik Alst.

For to uker siden ble det strødd grønnsaker på biler og i postkasser. Det var lørdag 5. oktober at postbudet oppdaget grønnsaks-mysteriet i Ole Rølvaags vei på Hunstad, som er i nabolaget til Ole Tobias Olsens Vei.

Så ungdommer

–Når noen løsner mutrene på bilhjulene, er dette blitt veldig alvorlig, sier Roy Lauritsen, som sier at han så ungdommer som sprang ned bakken i Ole Tobias Olsens vei natt til mandag.

– Jeg skimtet tre til fire ungdommer som bar på et hjulkryss. Det skjedde mellom klokken to og halv tre natt til mandag, sier han.

De tre naboene vil anmelde sakene til politiet.

– Vi tar dette svært alvorlig. Å skru løs bilhjul er for alvorlig til at det er snakk om guttestreker. Vi ønsker tips, og øker patruljeringen i området med både sivile og uniformerte politibiler. Vi prioriterer denne saken, sier operasjonsleder ved Salten politidistrikt, Kai Eriksen.

Han oppfordrer folk i området til å sjekke bilene sine.

Roy Lauritsen (t.v.), Malen Simonsen og Fredrik Alst er alle skremt av episodene i nabolaget den siste tiden (Foto: Inger Anne Lillebø, an.no/ANB)
Roy Lauritsen (t.v.), Malen Simonsen og Fredrik Alst er alle skremt av episodene i nabolaget den siste tiden (Foto: Inger Anne Lillebø, an.no/ANB)

Du kan lese mer om bil og trafikk på an.no – her:

LES OGSÅ: Plutselig hadde bruktbilen gått mye kortere