Haaken Eric Mathiesen har kjørt over 430.000 kilometer med sin ti år gamle BMW X5. Skogeieren liker bilen så godt at han håper den går minst dobbelt så langt. (Foto: Brede Høgseth Wardrum/rb.no/ANB)
Haaken Eric Mathiesen har kjørt over 430.000 kilometer med sin ti år gamle BMW X5. Skogeieren liker bilen så godt at han håper den går minst dobbelt så langt. (Foto: Brede Høgseth Wardrum/rb.no/ANB)

Planlegger 800 000 kilometer med denne BMW-en

Nå er Haaken halvveis - i et langt kjærlighetsforhold.

Skogeier Haaken Eric Mathiesen tar gjerne en tur på motorveien. Men aller best liker han seg i skogen med sin unike BMW X5. Som på ti år har rullet 430 000 kilometer. Og har en farge som ingen annen.

– Sølvgrå var rett og slett nitrist, så da jeg måtte fikse noen småskader fikk jeg verkstedet til å lakkere en annen farge. BMW hadde en katalog med over tusen farger, og jeg falt for limegrønn. Dermed har jeg Norges eneste X5 i denne fargen, forteller Haaken Eric Mathiesen (54) til rb.no.

Den fargeglade skogeieren hevder han er under middels bilinteressert, men innrømmer at design, kjøreegenskaper og musikkanlegg er viktige bilkriterier.

Umiddelbar forelskelse

Mathiesen kjører mye og trives bak rattet.

– Jeg elsker å kjøre bil. Det er nesten en form for meditasjon. Jeg slapper av og kan kjøre i det uendelige, forteller han.

Siden BMW-en ble kjøpt ny for ti år siden, har den rullet over 430.000 kilometer. Mange av dem på familiens over 420 kilometer med private skogsbilveier.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Haaken Eric Mathiesen kjører opp mot 50.000 kilometer i året. Da er det viktig å sitte godt i bilen.  (Foto: Brede Høgseth Wardrum/rb.no/ANB)
Haaken Eric Mathiesen kjører opp mot 50.000 kilometer i året. Da er det viktig å sitte godt i bilen. (Foto: Brede Høgseth Wardrum/rb.no/ANB)

– Det er en veldig god bil, både på asfalt og i skogen. Jeg forelsket meg i denne da jeg hadde den på prøve, mens min forrige bil, en Honda CR-V, var på service. Nå er bilen mitt kjæreste hjertebarn – etter kona, erklærer 54-åringen.

Vil ikke bytte

Luksus-SUVen har en treliters sekssylindret dieselmotor, som ifølge eieren får godt stell.

– Man må være glad i bilen sin. Denne passer meg perfekt på alle områder, og jeg tar godt vare på den. Planen er å ha den til «the bitter end», så jeg håper den går minst 430.000 kilometer til, sier Mathiesen som er imponert over dieselforbruket:

– Rekorden er 1.180 kilometer, på en tank som er 93 liter. I snitt bruker den 0,85 liter på mila, og det er relativt bra til å være kjøring på motorvei og i skogen med en slik bil, mener han.

Les mer om bil og motor på rb.no

Se også: Denne Saaben har gått over en million kilometer