Pinlig krasj-tabbe for Volvo

Volvos nye sikkerhetsssystem sviktet foran hele verdenspressen.

Volvo er en av bilprodusentene som var tidlig ute med å tenke kollisjonssikkerhet. Her testes deres S60.
Volvo er en av bilprodusentene som var tidlig ute med å tenke kollisjonssikkerhet. Her testes deres S60.

Se for deg situasjonen: Du har invitert over 100 journalister fra hele verden. Du skal vise fram en nytt sikkerhetssystem du er veldig stolt av - på en splitter ny modell som er svært viktig for merket.

Og så går det fullstendig galt. Foran alle pressefolkene som selvfølgelig tar bilder og filmer det som skjer. Vi tipper det var en og annen Volvo-sjef som gjerne skulle sunket gjennom asfalten i Gøteborg i går da Volvo S60-en slett ikke bremset av seg selv - men derimot smalt rett inn i lastebilen foran.

Bilen overtar

Volvos automatiske bremsesystem er utviklet for å unngå kollisjon med objekter foran bilen. Hvis det dukker opp en fotgjenger, en elg eller for den saks skyld en annen bil skummelt nært, blir føreren først varslet med blinkende lys.

Hvis han eller hun ikke reagerer raskt nok, overtar bilen og bremser om nødvendig med full kraft.

LES OGSÅ: Her er Volvos nye statusbil

Testet 300 ganger

Det var det siste som skulle skje under demonstrasjonen utenfor Volvos krasjsenter. Men slik gikk det altså ikke. Systemet sov rett og slett i timen, og dermed kjørte Volvoen rett inn i lastebilen foran.

- Vi har testet systemet omtrent 300 ganger, uten problemer. Tidspresset vi ble utsatt for nå før pressevisningen gjorde at vi måtte hurtiglade bilen på morgenen. Overladingen slo ut systemet og dette ble følgen, sier Volvos pressesjef Bo Larsen til svenske Teknikens Värld.

LES OGSÅ: Duellen mellom Volvo XC70 og Saab 9-3X