Pickup på kinesisk: Dette er ikke hva du tror

Stor amerikansk pickup? Nei, dette er Kina-kopien.

Kinesiske JAC 4R3 pickup
Kinesiske JAC 4R3 pickup

Piratkopiering er slett ikke uvanlig og det er ikke bare merkeklær, klokker, sko og vesker som er offer for dette.

Neida, også biler kan kopieres, og her er kineserne langt fremme. Bilen på bildet over er IKKE en Ford F150, men en JAC 4R3.

Del med Facebook-vennene dine

Veldig lik

Den er så lik Ford F150 du at faktisk skal være litt kjenner for i det hele tatt å se forskjell. Faktisk er den så lik at Fords jurister også har vist ganske stor interesse for modellen, om vi skal tro nettstedet CarNewsChina.com

Ford-F150
Ford-F150

JAC, eller mer korrekt – Jianghuai Auto Corporation som står bak Ford-kopien, er en liten bilprodusent. De har stort sett laget biler med eldre Hyundai-modeller som utgangspunkt tidligere.

Les også: Dette er de aller sikreste bilene

Satser på eksport

Nå har de altså kastet seg over Ford F150 – en pickup som er blant verdens aller mest solgte biler. Særlig på hjemmemarkedet i USA – der har den vært mest solgte bil en årrekke.

Når det gjeldet Kina derimot, så selges ikke Ford F150 offisielt der. Men en del eksemplarer har kommet dit som ”bruktimport”, og har vist seg populære.

Det markedet har altså JAC tenkt å ta med sin AR3, som pickupen heter. Ikke nok med det. De tenker også å eksportere den til Sør-Amerika og Afrika.

Ikke V8-er

JAC 4R3
JAC 4R3

LES OGSÅ: Hvilken pickup skal jeg velge?

Noen åpenbare forskjeller finnes det tross alt. Særlig under panseret. Der finner vi ikke noen V8-er med ”gromlyd” som vi er vant med fra F150-en. Nei da – kineserne har satt en 2,8-liters firesylindret dieselmotor mellom forskjermene. Effekten skal være på bare 108 hk.

JAC 4R3 skal etter planen premierevises på Beijing Motorshow i april.

LES OGSÅ: Her er den nye pickupkongen

Hva mener du – er dette greit eller burde det ikke være lov? Skriv i kommentarfeltet under: