Peugeot 508 Allroad skr fpr (Foto: Scoopy)
Peugeot 508 Allroad skr fpr (Foto: Scoopy)

Peugeot 508 Allroad: Dette kan bli et supersmart nybilkjøp

Peugeot tester ut en høyere 4x4-utgave av sin nye 508

Optimismen er til å ta og føle på hos Peugeot om dagen. Og nå kommer bilen som virkelig har mulighet til å bli en ny volummodell i Norge, nemlig 508.

Endelig får forhandlerne den stasjonsvogna de har savnet helt siden 406 forsvant. Og Peugeot priser aggressivt. 508 SW får du fra 286 900 kroner – da med 1,6-liters dieselmotor på 112 hk.

Priser under

Men det stopper ikke der. Bilen Brooms spionfotobyrå Scoopy her har knipset under testing i Nord-Sverige, har virkelig potensial til å bli en storselger.

Dette er nemlig "Allroad"-utgaven av 508 stasjonsvogn – det betyr i praksis at den har høyere bakkeklaring og ikke minst: Firehjulstrekk.

Dette kombinert med mye plass, er veldig høyt oppe på ønskelista hos mange norske nybilkjøpere. I tillegg er det all grunn til å regne med at Peugeot kommer til å prise den langt under biler som Audi A4/A6 Allroad og Volvo XC70. Vi er nok nærmere Skoda Octavia Scout og påkostede utgaver av VW Passat med 4Motion.

Peugeot-508-Allroad-forfra (Foto: Scoopy)
Peugeot-508-Allroad-forfra (Foto: Scoopy)

LES OGSÅ: Byr seks millioner for gammel Peugeot

Mangler det noe?

Vi regner med at bilen vil få stylingsett som understreker at dette er noe mer enn en "vanlig" stasjonsvogn. På bildene ser den riktig så diskret ut – mens fasiten i denne klassen er markante hjulbuer og sideskjørt, samt "offroadstyling" både foran og bak.

Det er grunn til å vente at Peugeot dropper de mindre motoralternativene sine i denne bilen. Innstegsmotoren kan fort bli 2-liters HDI-diesel på 163 hk og den lille 1,6-liters bensin-kruttønna på 200 hk.

Vises i høst

Også Peugeot har hybridløsning på vei og i denne modellen vil en konvensjonell motor drive forhjulene mens elmotoren tar seg av bakhjulene.

Mye tyder på at bilen vil debutere på bilutstillingen i Frankfurt til høsten, foreløpig vet vi ikke noe om når den vil være i salg.

Del med Facebook-vennene dine

Lite plass for mye penger? Sjekk denne!

Peugeot-508-Allroad-skr-bak (Foto: Scoopy)
Peugeot-508-Allroad-skr-bak (Foto: Scoopy)