Peugeot 406 Coupe: Kan dette være en god ungdomsbil?

Designperlen begynner å bli svært billig.

Dette er en av de mest elegante modellene til Peugeot. Men den begynner å dra på årene   er den fortsatt en kurant bil? Brooms bilekspert gir svar på spørsmålet.
Dette er en av de mest elegante modellene til Peugeot. Men den begynner å dra på årene er den fortsatt en kurant bil? Brooms bilekspert gir svar på spørsmålet.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny.

Jeg holder på å skal sjekke litt hvilken bil min sønn skal få ha som førstebil. Vi har blitt enige om at prisen skal være under 80.000 kroner.

Jeg tenkte i retning av Volvo V70 eller BMW 5-serie. Mens avkommet sikler fælt på Peugeot 406 Coupe. Er dette en bil vi kan kjøpe synes du, med tanke på sikkerhet og driftssikkerhet?

mvh

Birger, rådvill pappa i Bergen.

Benny svarer:

Hei Birger!

Sønnen din har i alle fall god smak når det gjelder design. 406 Coupe er en av de aller flotteste bilene Peugeot har laget – men så fikk de også designbistand av italienske Pininfarina.

Resultatet er en tidløs coupe som har holdt seg overraskende godt gjennom årene.

Det ble imidlertid ikke solgt mange av dem som nye, og følgelig er det begrenset med alternativer på bruktmarkedet også. Det er vanskelig å finne eksemplarer med lav km-stand og som er skikkelig ivaretatt. Og særlig det siste er viktig på en slik bil.

Les om Peugeot 406 i Brooms bruktbilguide her

3-literen passer bilen best

Her gjelder det å enten være tålmodig til den rette bilen dukker opp – eller kanskje vurdere å importere selv.

De fleste bilene i Norge ble solgt med en 2-liters firesylindret motor på 131 hk. Den gjør den ikke akkurat til en rakett – men det holder i massevis for en 18-åring.

Likevel er det nok 3-liters V6-eren som passer bilen best. Med denne kraftkilden kunne den klare 0–100 km/t på 7,9 sekunder da den var ny. Baksiden av den medaljen er naturligvis forbruk og forsikringspremien ... Det ble også solgt svært få av disse nye i Norge.

Dette er en av de fineste 406 Coupeene på markedet akkurat nå

Mye å se opp for

Kvaliteten er ikke helt på topp – det er nemlig en del feil med disse bilene. Derfor er det er som nevnt ekstra viktig å være på utkikk etter velholdte eksemplarer. Sjekk spesielt nøye etter rust, få dokumentasjon på at registerreim er skiftet etter intervallene – og vær oppmerksom på lekkasje fra toppakningen. Det kan fort bli dyrt!

Når det gjelder plass er det ikke så ille som en skulle tro kanskje – men coupeer er jo aldri laget med hensyn til å kunne få med seg mest mulig.

Finnes bedre alternativer

Jeg vil således ikke direkte fraråde kjøp av 406 Coupe – for det er noe spesielt med denne bilen – men samtidig finnes det biler som både er enklere å finne gode eksemplarer av og som har høyere driftssikkerhet. Ikke minst de to alternativene du selv nevner.

5-serie og V70 vil også borge for høyere sikkerhet – og bedre annenhåndsverdi.

Ja, dette ble kanskje ikke et like klart svar som du hadde håpet på. Men lykke til med å handle bil, i alle fall.

Les også: Sportsbil til 35 000 kroner

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Tre kule ungdomsbiler til under 50 lapper

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: