Peugeot 205 GTI: Joda, denne klassikeren er faktisk 23 år gammel

Men den ser ut som ny – og er et funn for entusiaster.

Peugeot 205 1.9 GTI   det blir ikke mye mer klassisk og morsomt enn dette. Bilen er et av de peneste eksemplarene i Europa   og nå kan den bli din!
Peugeot 205 1.9 GTI det blir ikke mye mer klassisk og morsomt enn dette. Bilen er et av de peneste eksemplarene i Europa og nå kan den bli din!

Det var særlig én bil som gjorde seg bemerket i GTI-verden på 80-tallet. Joda, VW Golf var naturligvis fet nok, men Peugeot 205 GTI – det var virkelig en oppnåelig "drømmerbil" for mange.

205 skulle vise seg å bli en kjempesuksess – også i sportslig utgave. I dag er det kanskje nettopp den bilen vi mest av alt forbinder med GTI-tidens gullalder.

Men nå er det nærmest umulig å oppdrive eksemplarer i god og original stand. Hard kjøring, ombyggingsprosjekter, rust og diverse ulykker har effektivt sørget for det.

Derfor er det verdt å merke seg når det endelig dukker opp en så strøken modell som den vi kan fortelle om her. Bilen er fra 1990 – og er gått 74.000 kilometer – men den ser faktisk nesten ubrukt ut enda!

Og prisen er relativt overkommelige 99.000 kroner.

Peugeot 205 eksteriør 2
Peugeot 205 eksteriør 2

LES OGSÅ: VW tapte GTI-krigen

0–100 km/t på 3,3 sekunder

Peugeot 205 er en legende i rallyhistorien – og på det verste hadde racingversjonen 650 hestekrefter, og fikset 0–100 km/t på hysteriske 3,3 sekunder.

Men gateversjonen var ingen sinke den heller.

1,9-literen som står i bilen vi har funnet yter 120 hk. I en bil som veier omtrent like mye som en liter melk, gjør det underverker.

Denne bilen gjorde 0–100 km/t på rundt 8 sekunder i glansdagene. De fleste andre ble stående igjen i støvskyen bak ...

Vi har testet siste generasjon av VW Golf GTI – les her!

Peugeot 205 eksteriør 3
Peugeot 205 eksteriør 3

Kvinnelig eier – i 23 år

Bilen er importert – men har hatt samme, kvinnelige eier fra ny og helt fram til våren 2013 – da den kom til Norge.

– Her har den vært i eierskap hos en av våre beste kunder, som er svært bilinteressert. Men nå trenger han mer plass i garasjen, og dermed selges den, forteller Ulf Thoresen i Bil Import.

Klikk her for å se hele annonsen

– Helt magisk

Bilen er – som bildene understreker – strøken og helt original, helt ned til det knallrøde gulvteppet og Panasonic kassettspilleren som fortsatt står i.

– Det er virkelig en liten tidsmaskin dette her. Helt spesielt. Det er ikke noen feil eller mangler. Og kjøreopplevelsen – ja, det er helt magisk, mener en entusiastisk Thoresen.

Peugeot 205 interiør
Peugeot 205 interiør

LES OGSÅ: Endelig en verdig GTI-arvtaker

Åpen for bud

Nå skal altså klassikeren få en ny eier – og selger er åpen for bud.

– Det er ikke veteranbil enda, og derfor er prisen som den er. Men dette er jo en bil for bilinteresserte, og virkelig en unik mulighet, sier Thoresen.

Det følger ikke med vinterdekk – og på oppfordring fra undertegnede har selger lovet å ikke la den gå til noen som har tenkt å bruke bilen på vinterføre ...

Peugeot 205 interiør 2
Peugeot 205 interiør 2

LES OGSÅ: Bli med på jakt etter klassisk GTI