Petter Solberg vil lage bilmuseum

Har allerede tatt vare på mer enn 35 biler fra hele rally-karrieren.

Kan Petter Solberg gjøre fabrikkteam comeback med Volkswagen i 2013? Ryktene er i alle fall i gang. (Foto: Scanpix)
Kan Petter Solberg gjøre fabrikkteam comeback med Volkswagen i 2013? Ryktene er i alle fall i gang. (Foto: Scanpix)

I et intervju med lokalavisen Smaalenenes Avis ber Solberg skøyeraktig om å bli sitert på at han ønsker å lage et skikkelig bilmuseum i hjembygda Spydeberg - for at han skal få mer press på seg til å gjennomføre planene.

For planene har han hatt lenge, og om det en gang skal skje lover han at det blir hjemme i Spydeberg.

Les også: Denne bilsamlingen er til salgs

Står lagret i Sverige

I dag står nemlig mesteparten av bilsamlingen hans lagret hos fru Pernillas familie i Torsby i Sverige. Selv har han og kona bostedsadresse i Monaco, men Solberg har alltid vært kjent som en lokalpatriot i Indre Østfold, og slik er det fremdeles:

- Det er Spydeberg jeg er fra, og som betyr aller mest for meg. Noe annet sted er ikke aktuelt for noe slikt, sier han til Smaalenene.

Det kan bli et omfangsrikt museum. Bilsamlingen teller over 35 biler, og omfatter biler fra hele hans bilsport-karriere - inklusive Subaruen han vant rally-VM med i 2003, og en Toyota Celica som han kjørte NM-runder med i 1997. Mange forskjellige biler som har forskjellig betydning for ham selv, og sikkert ville ha det også for fansen - hvis de visste mer om dem.

Vil vise frem historien

- Dette er biler jeg har ulik historie til. Et bilmuseum ville ha gjort at flere ville ha fått sett bilene, og hørt noe om historien rundt, sier Solberg til avisen.

Noen tidshorisont for en slik satsing avslører han klokelig ikke - selv om planene nå altså er offentlige, og han dermed har fått det presset på seg for å gjennomføre som han selv har bedt om. Men du behøver nok ikke inkludere Spydeberg i ferieplanene dine denne sommeren...

Les også: Dette bilmuseet ble det ikke noe av