Tommy Rustad
Tommy Rustad

Perfekt helg for Tommy Rustad

To av to mulige seiere på hjemmebane. Helgen kunne ikke vært bedre for Brooms racerfører.

Med to løp igjen av sesongen fikk Tommy Rustad akkurat den uttellingen han trengte på Vålerbanen. Han vant begge løp i STCC med sin Volvo C30.

- Dette gikk over all forventning. Det er mer enn jeg innerst inne har drømt om, selv om jeg på forhånd sa at jeg rett og slett måtte vinne i dag for å holde meg inne i kampen om årets STCC-tittel, sier en svært lykkelig Tommy Rustad.

Dårlige startspor

I STCC er reglementet slik at resultatet for de åtte første etter første løp snus på hodet, og danner startrekkefølgen for andre løp. Det vil si at førsteplass i første løp gir deg åttende startspor i det andre løpet. Derfor er det sjelden noen klarer å vinne begge løpene.

Men også i første løp hadde Tommy Rustad dårlig startspor. På en bløt bane klarte han ikke å kvalifisere seg bedre enn sjuende posisjon, og derfor er Tommy ekstra fornøyd med resultatet.

- Jeg har gjort det i STCC tidligere (vunnet to av to løp), men ikke med så svake startposisjoner som i dag. Dette er desidert min beste dag i dette mesterskapet.

Kan vinne sammenlagt

Nå ligger Tommy Rustad på andreplass i sammendraget, bare seks poeng bak svensken Thed Bjørk. Med 40 poeng på spill i de fire siste løpene - over to helger - er det fortsatt mulig å vinne mesterskapet.

Første løp er Knutstorp om to uker, før mesterskapet avsluttes på Mantorp 25-26. septemper.

Jeg tror vi kan få det vanskelig på Knutstorp. Nå må jeg legge inn 45 kg i bilen igjen, men målet er å plukke noen poeng. På Mantorp har vi en langt bedre sjanse, og det er fullt mulig å vinne årets STCC-tittel, mener Tommy Rustad.

Sammenlagt

1. Björk, 81
2. Rustad, 75
3. Rudholm, 65
4. Göransson, 59
5. Dahlgren, 48
6. Nilsson, 48
7. Andersson, 42
8. Engström, 37

Tommy Rustad
Tommy Rustad