Påsto politiet ba ham kjøre uten førerkort

Derfor måtte han frifinnes - mente han selv...

Illustrasjonsfoto: Scanpix
Illustrasjonsfoto: Scanpix

En Hønefoss-mann i 40-årene mente at han burde frifinnes for kjøring uten gyldig førerkort. Det skriver Ringerikes Blad.

I slutten av oktober i fjor ble mannen bedt om å forlate et legekontor i Heradsbygda av politiet. Mannen hadde da mistet lappen på grunn av ruskjøring tidligere samme år, og kunne ikke kjøre bil lovlig.

Kom ikke til orde...

Mannens bil sto parkert i nærheten av legekontoret, og politiet skal ha spurt om bilen var hans. Mannen bekreftet dette, og politiet ba da igjen mannen om å forlate stedet. Mannen mente derfor at politiet hadde kommandert ham til å kjøre bilen. I retten hevdet han at han ikke hadde kommet til orde, og derfor ikke kunne forklare at han ikke hadde førerkort.

Ringerike tingrett valgte likevel å dømme mannen for kjøring uten gyldig førerkort. Mannen ble også dømt for ytterligere ett tilfelle av kjøring uten førerkort.

Mistet lappen i to år

Førerkortet mistet mannen i februar i fjor, da han ble tatt bak rattet ved Nymoen i Ringerike, narkoruset tilsvarende 1,5 i promille.

For ruskjøringen og to tilfeller av kjøring uten gyldig førerkort, samt fire tilfeller av narkotikakriminalitet, ble mannen dømt til 75 dagers fengsel. 45 dager av straffen ble gjort betinget. Mannen mister også lappen i to år, og må betale 3.000 kroner i saksomkostninger.

Du kan lese mer om bil og trafikk på ringblad.no - her:

LES OGSÅ: Tatt 11 ganger uten førerkort