.Tollvesenet fulgte etter kvinnen et langt  stykke inn i Norge før de stoppet henne. Ifølge 46 åringen var det aldri meningen å krysse grensen... Illustrasjonsfoto. (Foto: Fjeldstad, Knut/SCANPIX)
.Tollvesenet fulgte etter kvinnen et langt stykke inn i Norge før de stoppet henne. Ifølge 46 åringen var det aldri meningen å krysse grensen... Illustrasjonsfoto. (Foto: Fjeldstad, Knut/SCANPIX)

Påsto hun kjørte seg bort - dømt for smugling

Skjønte angivelig ikke at hun var i Norge. Det trodde ikke retten på!

Med 900 liter vin gjemt i bagasjerommet hevder kvinnen (46) hun havnet i Norge uten å ville det. Den historien tror ikke tingretten på, skriver Romerikes Blad.

Kvinnen hevder hun ikke skjønte at hun passerte riksgrensen mellom Sverige og Norge før hun så norske skilt langs veien.

I bagasjerommet på den innleide varebilen hun kjørte hadde 46-åringen 300 treliterskartonger med vin som var innkjøpt i Sverige. Alt var tildekket med et pledd.

– Fraktet vin for en venn

Da kvinnen nylig møtte i Øvre Romerike tingrett, tiltalt for å ha smuglet 900 liter vin og dermed også unndratt 70.208 kroner i avgifter, hevdet hun at vinen ble fraktet for en venn.

Opprinnelig skal vennen ha ønsket at 46-åringen skulle frakte drikkevarene fra Karlstad til Norge. Vennen skulle ikke selv være med på turen, men bli værende i den svenske byen.

Kvinnen forklarte i retten at hun i stedet tilbød seg å kjøre vennens vin til en hytte i Strømstad og plassere vinkartongene der, slik at hun slapp å smugle.

Fortsatte å kjøre i Norge

Det var på vei fra Karlstad til Strømstad kvinnen hevder hun kjørte seg bort og havnet på en mindre grusvei ved riksgrensen.

Først da hun kom inn på en større asfaltert vei skal hun ha skjønt at hun var i Norge – på grunn av trafikkskiltene.

Men selv om kvinnen hevder hun aldri hadde til hensikt å frakte vinen over grensen, fortsatte 46-åringen å kjøre innover i Norge.

Del med Facebook-vennene sine

En tollpatrulje fulgte etter henne fra Skotterud, og 40 minutter seinere ble hun stanset ved Seterstøa i Nes kommune.

Dømt til fengsel og bot

Tingrettsdommer Fredrik Rieber-Mohn og de to meddommerne i Øvre Romerike tingrett har liten tro på kvinnens historie:

«Retten fester ingen lit til tiltaltes forklaring. Tiltalte var svært forbeholden når det gjelder bakgrunnen for at hun skulle frakte vin fra Karlstad. Dette svekker hennes troverdighet», heter det i dommen.

«Retten finner det også lite troverdig at tiltalte nettopp hadde blitt klar over at hun var i Norge da hun ble stanset av tollvesenet», står det videre. Nå er oslokvinnen dømt til betinget fengsel i 21 dager, og en bot på 15.000 kroner. I tillegg inndras 900 liter vin.

Du kan lese mer om bil og trafikk på rb.no - her:

SE OGSÅ: Dette er dramatisk - slik stoppper de smuglerflyet