Pass på når du ser dette skiltet

Ellers kan det bli en dyr kjøretur.

Slik ser det ut   skiltet som advarer deg mot gjennomsnittsmåling.
Slik ser det ut skiltet som advarer deg mot gjennomsnittsmåling.

I Norge er det rundt 400 fotobokser – spredt over vårt langstrakte land. Og de sørger for å dra inn over 100 millioner kroner i bøter årlig.

Etter hvert har også såkalt streknings-ATK (automatisk trafikkontroll) blitt mer vanlig. Det er fotobokser som måler snitthastigheten mellom to punkter.

Disse er også mer effektive enn de vanlige fotoboksene. Undersøkelser fra Statens vegvesen viser at hastigheten reduseres tre ganger så mye som de vanlige fotoboksene.

Statens vegvesen tar nå i bruk et nytt skilt for å varsle strekningsmåling mellom to fotobokser.

LES OGSÅ: Norges heteste fotoboks tok færre råkjørere

– Først i Hallingdal

– Skiltet skal på en klarere måte fortelle trafikantene om strekningsvis automatisk trafikkontroll. Etter en brukerundersøkelse oppdaget vi at dagens skilting ikke fungerte godt nok, sier senioringeniør Anne Beate Budalen i Statens vegvesen.

Det nye skiltet ble tatt i bruk tirsdag – og er som første sted satt opp på Rv. 7 Bromma–Nesbyen i Hallingdal.

LES OGSÅ: Her står alle fotoboksene

Nye strekninger

På alle kommende strekninger med slik kontroll skal det nye skiltet brukes, mens det i løpet av året skal erstatte dagens skilting på de eksisterende strekninger som en del av løpende vedlikehold.

– Det er i dag 14 geografiske steder med strekningsvis fartskontroll i Norge. Det arbeides med fire til sju nye strekninger til i løpet av året, sier Budalen.

LES OGSÅ: Klaget på skiltfeil–slapp fartsbot