Politiet har fått 14 anmeldelser på stjålne bilskilt de siste to ukene. Nå ber de folk være på vakt. Illustrasjonsfoto ha halden.no/ANB
Politiet har fått 14 anmeldelser på stjålne bilskilt de siste to ukene. Nå ber de folk være på vakt. Illustrasjonsfoto ha halden.no/ANB

Pass på - de stjeler skiltene

Politiet i Halden har fått et litt spesielt problem...

De siste 14 dagene har politiet i Halden fått melding om 14 tilfeller av stjålne bilskilter. Det skriver Halden Arbeiderblad.

- Det er uvanlig mange, sier overbetjent Yngve Thorsen ved Halden politistasjon.

Han finner derfor all grunn til å be folk være på vakt.

Bilskilt

- Det er først og fremst bilskilter som er stjålet. I noen tilfeller har tyvene bare tatt det ene nummerskiltet, mens enkelte biler også har mistet begge. I tillegg er det også stjålet såkalte årsprøvekjennemerker.

Det er de røde skiltene bilforhandlerne bruker i forbindelse med prøvekjøring av biler. Disse skiltene er det betalt årsavgift for. Vanlige prøveskilt er jo bare klistremerker som gjelder for en bestemt periode, sier Thorsen.

Mange bilinnbrudd

Han finner også grunn til å advare haldenserne mot innbrudd i biler.

- Vi får daglig rapporter om bilinnbrudd, og i tillegg til å låse kjøretøyene kan jeg bare gjenta det vi har sagt gang på gang:

Ikke etterlat verdisaker synlige i bilen, sier Thorsen.

I første rekke gjelder det GPS, mobiltelefoner og håndvesker.

- Særlig er GPS-utstyr ettertraktet av innbruddstyver, sier Thorsen.

- Hvor mange meldinger vi har fått den siste tiden har jeg ikke tall på. Men bunken er tjukk og det er all grunn til å være på vakt, sier han.

Du kan lese mer om bil og trafikk hos ha-halden.no - klikk her