Mannen ble mildt sagt lite fornøyd over å ha fått gebyr   og reagerte med å angripe parkeringsvakten. Han stakk også av med vedkommendes dataenhet. Men ettersom politiet har registreringsnummeret på bilen, bør det være gode muligheter til å finne mannen. Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanpix)
Mannen ble mildt sagt lite fornøyd over å ha fått gebyr og reagerte med å angripe parkeringsvakten. Han stakk også av med vedkommendes dataenhet. Men ettersom politiet har registreringsnummeret på bilen, bør det være gode muligheter til å finne mannen. Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanpix)

Pass opp for parkeringsfella

Det kan koste deg dyrt hvis du bommer på dette.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Geir spør:

Jeg vet ikke om du kan svare på dette også men har et spørsmål angående parkering. Jeg blir ikke klok på reglene om å parkere før og etter gangfelt. Har hørt at det er fem meters avstand som gjelder her, men stemmer det i alle tilfeller? Er nyinnflyttet i byen og har absolutt ikke råd til å betale en mengde med parkeringsbøter før jeg finner ut av dette!

LES OGSÅ: Ja - dette er en parkering

Benny svarer:

Hei Geir. Jeg funderer på dette selv av og til jeg. Driver minst mulig med by-parkering, men noen ganger må man jo.

Regelen er at du skal stå minst fem meter fra fotgjengerfeltet når du parkerer foran det. Altså i kjøreretning og med fotgjengerfeltet foran deg. Etter fotgjengerfeltet kan du parkere helt inntil, tror det står null meter i forskriftene.

Men her er det et unntak som mange dessverre bommer på. Det er nemlig også en regel om at du ikke kan parkere nærmere enn fem meter fra der et kryss slutter å bue. Og hvis fotgjengerfeltet er plassert tett inntil krysset, kan du altså risikere at du parkerer "lovlig" i forhold til fotgjengerfeltet, men står for nært krysset. Og da får du bot.

Håper dette oppklarer litt.

LES OGSÅ: Mistet førerkortet på parkeringsplass

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen - klikk her

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her