Parkeringsvaktene jobbet også på 17. mai

Viftet med bøter i stedet for flagg. - Rett og slett skammelig, mener forbipasserende.

IRRITERT: Tom Arne Hagen synes parkeringsvaktene burde gjort andre ting enn å skrive ut bøter på nasjonaldagen.   (Foto: Tom Gustavsen,. rb.no/ANB)
IRRITERT: Tom Arne Hagen synes parkeringsvaktene burde gjort andre ting enn å skrive ut bøter på nasjonaldagen. (Foto: Tom Gustavsen,. rb.no/ANB)

Parkeringsvaktene tok ikke fri på 17. mai. Mens andre så på toget, bøtela de bilister som hadde parkert foran stengte butikklokaler.

I god tro fylte bilistene opp parkeringsplassen ved Møbelhuset på Jessheim nasjonaldagen. Mens de så på togene, benyttet parkeringsvakta muligheten til å skrive ut bøter.

– Jeg blir fryktelig provosert når jeg ser parkeringsvakta skriver ut bøter som en gal flere steder på Jessheim på selveste nasjonaldagen. Jeg blir ikke mindre provosert når vedkommende gjør det samtidig som barnetoget går, sier en opprørt Tom Arne Hagen, til Romerikes Blad.

– Skammelig

Jessheim-mannen var en av flere som reagerte på oppførselen til parkeringsvakta fra Firstpark, selv om han ikke var en av dem som ble bøtelagt. Også sambygding Terje Rødberg mener parkeringsselskapene burde holde seg for gode til å skrive ut bøter til feststemte nordmenn på 17. mai.

– Jeg synes rett og slett det er skammelig. Samtidig mener jeg det er veldig uprofesjonelt.

Skrev bøter i flere timer

De to forteller at flere titalls biler fikk lapp under vindusviskeren i løpet av dagen.

Særlig skal parkeringsvakta ha vært ivrig ved Møbelhuset i Trondheimsvegen.

– Jeg ser han står og skriver ut bøter da jeg er på vei for å se på barnetoget. Da jeg går tilbake igjen, så står der fortsatt og skriver ut bøter, forteller Hagen.

Ullsokningen sier selv han havnet i verbalt klammeri med parkeringsvakten, før han deretter tok turen hjem. Noen timer senere gikk han imidlertid tilbake samme vei for å se på borgertoget.

– Da står han der jaggu igjen. Da ble jeg så sint at jeg tok bilde av ham, sier Hagen.

Reservert butikkundene

Det er liten tvil om at parkeringsplassen utenfor møbelbutikken er reservert. Ifølge parkeringsskiltet er det kun butikkens kunder som kan parkere der.

– Men jeg ser ikke poenget med å gjøre det likevel. Det er ingen leiligheter der og det er ikke snakk om at det er noen varelevering. Parkeringen var ikke til hinder for noe som helst. Jeg synes parkeringsselskapet kunne latt nåde gå for rett noen timer på en spesiell dag, men de gjør det vel kun for pengenes skyld.

– Nasjonaldagen gir ingen rett til å feilparkere

Andreas S. Kristensen i FirstPark, mener ikke parkeringsselskapet har opptrådd kritikkverdig.

– Området er reservert for eiendommens leietakere, dette er tydelig skiltet på området. Nasjonaldagen gir ingen automatisk rett til å feilparkere, sier han.

Ifølge Kristensen håndheves alle deres parkeringsanlegg alle dager året rundt, på lik linje med andre vekterselskaper.

– På nasjonaldagen hadde vi imidlertid kun 25 prosent av vaktene på jobb. Det stemmer ikke at vakten var på Trondheimsveien over lang tid, sier han.

Vaktene har ifølge Kristensen en kjøreliste de kjører etter, og mange eiendommer som de kontrollerer på store deler av Øvre- og Nedre Romerike.

Del med Facebook-vennene dine

Du kan lese mer om bil og trafikk på rb.no - her:

LES OGSÅ: Får parkeringsbot på sin egen tomt