Parker Brothers Choppers: Motorsykkelen for de miljøbevisste

Det er ingen ulempe om du liker oppmerksomhet, også. Se video!

Joda, den er kopiert fra en film   og fullt funksjonell. Bensin versjonen skal til og med være godkjent for gatebruk i USA, og nå er en elektrisk versjon under utvikling. (Foto: Youtube.com)
Joda, den er kopiert fra en film og fullt funksjonell. Bensin versjonen skal til og med være godkjent for gatebruk i USA, og nå er en elektrisk versjon under utvikling. (Foto: Youtube.com)

Utviklingen av elektriske motorsykler har tilsynelatende ikke tatt av i samme grad som elektriske biler. Trolig vil det forandre seg om ikke altfor lenge.

I mellomtiden finnes det noen som prøver seg – og enkelte er svært så kreative. Det gjelder blant annet firmaet Parker Brothers Choppers, som har bygget en kjørbar versjon av motorsykkelen fra scifi-filmen ”Tron: Legacy”.

Fra scifi-film til offentlig vei

Først bygget de den med bensinmotor. Nå er den imidlertid helelektrisk, og loves til og med å ha en batteripakke som er både lett, rask å lade og billig i innkjøp.

Les også: Ion Horse - denne ser vanlig ut, men er ikke det likevel

En 96 volts motor skal gi den en toppfart på over 160 km/t, lithium-ion-batteriene sørger for rekkevidde (og rikelig med neon-aktig pyntelys) på 160 kilometer, og ladingen skal gå unna på 35 minutter.

Om den elektriske prototypen er temmelig lydløs, tar den igjen for tapt oppmerksomhet når folk får øye på den. Bensinversjonen skal allerede være i salg i USA. (Foto: Youtube.com)
Om den elektriske prototypen er temmelig lydløs, tar den igjen for tapt oppmerksomhet når folk får øye på den. Bensinversjonen skal allerede være i salg i USA. (Foto: Youtube.com)

Kan bestilles i USA

Den ser utvilsomt kul ut, selv om vi synes det virker som at kjørestillingen medfører at kroppsdeler som ikke akkurat er designet for det blir nødt til å bære mye vekt. Men noe må man ofre.

Bare fremtidsdrøm, tror du kanskje. Og når det gjelder el-versjonen er det muligens korrekt. Men den identiske bensin-versjonen med motor fra Suzuki kan ifølge denne videoen faktisk bestilles, og skal være godkjent for gatebruk i USA. Da er kanskje ikke 55.000 dollar så fryktelig dyrt, heller...

Del med Facebook-vennene dine!

Se sykkelen i aksjon i denne videoen:

http://www.youtube.com/watch?v=zMee1we9Fyk

Les også: Arvid restaurerte sin 1939 NSU på to og et halvt år