På langtur i 32 år gammel Volvo-sjeldenhet

Broom er i gang med innspillingen av ny serie. Men starten ble ikke helt god.

Kjetil og Benny har fått start på Volvoen og kjørt i land i Kiel   klare for mange mil sørover i Europa! Foto: Ditlev 'Diffen' Eidsmo.
Kjetil og Benny har fått start på Volvoen og kjørt i land i Kiel klare for mange mil sørover i Europa! Foto: Ditlev "Diffen" Eidsmo.

- Vi så litt mørkt på livet da bilen overhodet ikke viste tegn til å ville starte i dag morges. Den var helt død. Der sto vi midt på bildekket på Kiel-ferga og kjente dette ikke var verdens beste start på turen...

Stemningen ble litt hektisk inne i Volvoen, det er jo ikke så greit å skyve den i land heller...Men så våknet den plutselig til live, akkurat i det Benny var på vei ned i bagasjerommet for å hente verktøykassa, forteller Brooms Kjetil Høye Sviland.

Sammen med Benny og fotograf Diffen har han akkurat startet på en tur som kommer til å bli en gjenganger når Broom er tilbake på TV i august.

Gutta kjører en 1978-modell Volvo 262 C Bertone på langtur. Hvor de skal, kan vi ikke avsløre riktig ennå. Men i går gikk første etappe fra Oslo til Göteborg - og så på ferga ned til Kiel hvor mange, mange autobahn-mil venter.

Topp 5: Disse veiene i Europa må du få kjørt

Totrinns automat

- Jeg vet det er veldig delte meninger om denne bilen, men jeg synes den er kul! Dette er en ekte klassiker og en real drømmebil den gangen den kom. Vårt eksemplar har fått litt patina etter hvert, men jeg har god tro på at den kommer til å klare turen fint, sier Benny som selvfølgelig har med seg verktøykassa!

- Ja, den kan nok komme godt med. Vi fikk gått over bilen før vi startet, men vi var ikke langt inne i Sverige før vi måtte stoppe og fylle mer olje på automatkassa. Tretrinns-automaten hadde nemlig plutselig bare to trinn og det er jo litt snaut, særlig på motorvei.

Men litt ekstra olje gjorde susen! Startmotoren er sliten, men jeg tror det skal gå. Vi får ty til det gode, gamle "banke-på-den-med-en-skiftenøkkel-mens-vi-vrir-om-på-nøkkelen"-trikset hvis det blir for ille.

LES OGSÅ: Her er noen skikkelig kreative bilreparasjoner

Usikker kilometerstand...

- Hva mer kan du si om bilen?

- Den er vel omtrent som alderen skulle tilsi. Går fint rett fram og opp mot 110 km/t. Over det, blir den mer anstrengt. Og så er sekseren tørst. Veldig tørst. Vi må legge inn bensinstopp hver tredje/fjerde time. Er forresten litt usikker på hvor langt den har gått.

- Kilometertelleren sto på 140 000 da vi startet og det gjør den fortsatt. Den har med andre ord takket for seg, og det kan jo være en stund siden den gjorde det, smiler Benny.

Ble filmet

- Vekker bilen oppsikt, eller?

- Ja, gjett om! Det er virkelig moro å se hvor interessert folk er i denne bilen. Nedover Sverige vinket folk og viste tommelen opp og selvfølgelig var det mange som tok bilder med mobilkamera. Ja og så en veldig morsom episode tidligere i dag: Vi ble forbikjørt at en roadster som JEG gjerne skulle hatt bilde av.

- Det rakk jeg ikke. Men så la den seg plutselig inn til høyre og vi klarte å komme opp på siden. Jeg tok opp kameraet - og oppdaget at mannen bak rattet gjorde det samme. Han filmet bilen vår! He he. Sånt varmer en gammel Volvo-entusiast, sier Benny.

LES OGSÅ: Topp 5, Volvos beste stasjonsvogner

Overnattingssteder i Stuttgart?

- Hva skjer nå?

- Nå har vi akkurat fått opp soltaket, det er nemlig finvær her på Kontinentet. Det håper vi vil vare, for det samme soltaket viser alle tegn til å lekke. En skikkelig regnskur vil nok gjøre det ganske fuktig her inne i Volvoen, sier Kjetil og legger til:

- Målet er å komme til Stuttgart i dag. Der har vi en liten plan som involverer en ikke helt ukjent bilprodusent som holder til i byen. Er det forresten noen Broom-lesere som vet om et bra overnattingssted i eller rundt Stuttgart? Da vil vi gjerne få vite om det. Vi rakk ikke å forberede så veldig mye før vi dro avgårde, så det hadde vært gull med litt hjelp!

- God tur videre!

- Takk takk! Vi melder oss igjen når vi har noe nytt å fortelle!

HEKTA PÅ VOLVO: Magne har flere sjeldne Volvoer

Under åpen himmel! Fotograf Diffen er sjåfør mens bilmekaniker/programleder Benny sitter ved siden av. Foto fra baksetet: Kjetil Høye Sviland.
Under åpen himmel! Fotograf Diffen er sjåfør mens bilmekaniker/programleder Benny sitter ved siden av. Foto fra baksetet: Kjetil Høye Sviland.

Er du god på overnattingssteder i Stuttgart? Eller har du andre innspill til gutta? Skriv i vei i kommentarfeltet under: