23 år gammel - men nesten som ny

Leif Olav selger en helt unik pickup.

Denne Ford pickupen har i motsetning til mange av sin artsfrender
gått under 1000 km. i året. Nå er den til salgs. Faksimile fra www.finn.no.
Denne Ford pickupen har i motsetning til mange av sin artsfrender gått under 1000 km. i året. Nå er den til salgs. Faksimile fra www.finn.no.

Pickup er en biltype vi ofte forbinder med lange dager og hardt arbeid. Ofte på et anlegg, på en stor gård eller som lasteesel innen industrien.

Disse bilene blir ofte både sett på - og ikke minst brukt som - et rent praktisk redskap for å frakte ymse gods. Ofte både mye og tungt.

Ikke sjelden er det en ufølsom type i møkkete arbeidsklær bak ratt og spaker.

Slike oppgaver tar etter hvert knekken på selv de mest solide doninger. Doninger som ofte går for lut og kaldt vann. Og som kastes når de er mette av dage.


Denne har sluppet billig unna


Slik sett har den Sierra-baserte Ford P100-en til Leif Olav fra Snertingdalen hatt et langt enklere liv enn mange av sine pickup-kolleger.

Ikke har den gått langt heller. Kun drøye 20.000 km. siden den var ny for 23 år siden. Det ser heller ikke ut til at den har hatt de helt store børene på lasteplanet.

Innvendig ser den så godt som ny ut - ja, utvendig også for den saks skyld ...

Ford Sierra XR4i - bilen som ga vanlige folk vinger

Selges ikke til hvem som helst...


Nå har eieren bestemt seg for å selge den. Men - stopp en halv! Om du i det hele tatt tenker tanken på å skaffe deg en billig arbeidsbil, så glem det. Denne selges nemlig ikke til hvem som helst...

Se hele annonsen og alle bildene her:

Som du ser av annonsen ønsker Leif Olav at bilen skal ha en god og lang pensjonisttilværelse. Den selges ikke som bruksbil, men kun til personer som lover å ta godt vare på den som et samleobjekt.

Landets fineste?


Dette er kanskje den fineste i landet skriver han videre. Vi blir slett ikke overrasket om han har rett i nettopp det. Prisen han forlanger er 58.000 kroner + omregistrering.

Ford Sierra gikk det tretten og fjorten av på dusinet her hjemme i en periode. Men også P100 hadde en viss suksess og det kom en del eksemplarer av den lille pickupen hit også.
Nå er de imidlertid svært sjelden å møte en slik langs veien ...

Sør-Afrika og Portugal


Produksjonen av Ford P100 startet allerede i 1971 og baserte seg den gang på Ford Taunus og de ble satt sammen i Sør-Afrika.

Etter det vi kjenner til finnes ingen Taunus-baserte P100 i Norge

Fra 1988 ble P100 basert på Ford Sierra. Bilen for Europa produseres nå i Portugal. Særlig i England gjorde den stor suksess.


Motor fra Sierra


Man fikk den med to motorer. Begge fra Sierra, naturlig nok. Den ene den velkjente 2-liters Pinto-bensinmotoren med forgasser og 100 hk og en 1,8-liters turbodiesel på 75 hk.

Vi ønsker Leif Olav lykke til med salget og ønsker den fine P100-en får en ny eier som tar like godt vare på den!


Ford Sierra - nå er den veteranbil: