Over 50 verkstedbesøk på to år

Heljar har gitt opp Mercedesen sin. Nå trenger han råd av Brooms bilekspert.

PS bilverksted (Foto: Scanpix / Aleksander Nordahl)
PS bilverksted (Foto: Scanpix / Aleksander Nordahl)

Spør Benny er Brooms spørrespalte. Her svarer vår bilekspert Benny Christensen på alt som har med bil å gjøre. Dette er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Heljar spør: Hei! Lurer bare på din erfaring med Sprinter? (Mercedes-Benz, red anm.) Har en blikkboks av en slik en, som stort sett har oppført seg som noe mellom en kenguru og skilpadde siden den var ny. Det vil si at den enten er tom for støm og starter ikkje, eller så hopper den framover som en kenguru. Det er en 03-modell, og eg slutta å telle verkstedbsøk etter nr. 50 på under 2 år. Trenger kanskje ikkje si at eg er veldig misfornøyd??? Gleder meg veldg til å få bytta den ut med noe bedre... Har du erfaring med Ford Transit? Den står akkurat no øverst på ønskelista...

Benny svarer: Hei Heljar. Har dessverre - eller skal jeg si heldigvis... - ikke noen særlig erfaring med Sprinter. Men har fått med meg at kvaliteten kan være noe ujevn. Mange er kjempefornøyd - mens andre er som deg - misfornøyd. Tror at den nye Transiten har blitt en fin og god bil. Kanskje på tide å bytte snart?

PS: Jeg vil gjerne legge til at varebiler kan være minst like skumle å kjøpe som personbiler. Men dessverre finnes det ikke i nærheten like mange tester eller brukerrapporter på varebiler. Synd, fordi veldig mange varebileiere bruker bilen i jobb og da er de helt avhengige av at den fungerer som den skal.

Vi funderer på å starte en egen varebil-seksjon her på broom.no. Foreløpig har vi rettt og slett ikke kapasitet, men jeg håper vi kommer dit om ikke altfor langt. Hilsen Benny.

Stort arkiv

Benny har rukket å svare på mange hundre spørsmål om bil siden broom.no første gang gikk på lufta i vår. Alle svar blir katalogisert under de ulike bilmerkene. Dermed kan du også bruke dette som et lite oppslagsverk hvis du har spørsmål om et spesielt bilmerke.

Benny svarer live tre ganger i uken: Mandag, onsdag og fredag. Du kan sende inn spørsmål døgnet rundt. Her finner du Bennys egen seksjon her på broom.no. God fornøyelse.