Martinius Tveiten (19) er nyutdannet pølsemaker – men det han liker aller best er ostepop. Akkurat det gjenspeiles på bilens skilt. Foto: Privat.
Martinius Tveiten (19) er nyutdannet pølsemaker – men det han liker aller best er ostepop. Akkurat det gjenspeiles på bilens skilt. Foto: Privat.

Ostepop-Martinius: – Skal love deg at det blir mye oppmerksomhet

– De ser jo litt ut som pølser ...

I juni 2017 ble det lov å ha personlige skilt på biler i Norge. Det koster 9.000 kroner å få et personlig bilskilt. Pengene som kommer inn brukes til å drifte ordningen og et eventuelt overskudd brukes til trafikksikkerhetsformål.

Dette ble umiddelbart en suksess. Serverne hos Statens vegvesen ramlet ned da tusenvis av bileiere ville være tidlig ute og sikre seg drømmeskiltet.

Kreativiteten rundt det man velger har vært stor.

Skylder på faren

Når Martinius Tveiten (19) fra Kristiansand skulle velge et personlig bilskilt til sin Audi A3 var valget enkelt. Det måtte bli ostepop.

– He, he ... Ja, jeg synes jo ostepop bare er så utrolig digg. Det går med noen poser hver uke, forteller den blide sørlendingen.

– Jeg pleier å si det på følgende måte: Det finnes chips – og det finnes ostepop. Det er ingen over og ingen på siden i forhold til sistnevnte.

Den uvanlige lidenskapen for de gule snacksene, gir han faren skylden for. Om det er genetisk eller smittsomt vet han derimot ikke.

– Pappa sa ofte, kanskje litt for ofte, da jeg var liten: Skal vi dele en pose ostepop? Svaret fra meg var alltid et høyt og rungende, ja!

Les også: Dette er bilen som får frem smilet hos de fleste

Mye oppmerksomhet

Nå er den nyutdannede pølsemakeren mer eller mindre ostepop-avhengig.

– De ligner jo litt på pølser da, prøver han seg ...

Bilskiltet på Audi A3-en med dieselmotor fra 2011 får mye oppmerksomhet.

– Ja, det skal jeg love deg, altså! Folk smiler, ler, peker og tar bilder og video av bilen med skiltet. Det er jo hyggelig å kunne bidra til at folk får det litt morsommere i hverdagen, avslutter ostepop-entusiasten.

Les også: Nå er det slutt for norsk familiebil-favoritt

Video: Her kan du få møte en skikkelig Audi-entusiast