Opel Zafira Tourer Concept
Opel Zafira Tourer Concept

Opel Zafira Tourer Concept: Luksus til storfamiliene

Opel lover en liten revolusjon med sin nye flerbruksbil.

Her er det aller første skissebildet av bilen Opel håper skal trekke en helt ny kundegruppe til merket.

Zafira Tourer Concept skal vises første gang på bilutstillingen i Genève i mars. Og nei: Dette er ikke noen direkte etterfølger til dagens Zafira.

Sporty uttrykk

Denne er både større og mer eksklusiv og ambisjonen til Opel er å ta opp kampen mot klasseleder Ford S-Max.

Utvendig ser vi elementer fra elbilen Volt og markerte, svøpende linjer langs siden av bilen. Frontruta er på flerbruksvis dratt langt framover og er med på å skape et digert sidevindu foran.

Det ser absolutt sporty ut til å være denne typen bil og det er selvfølgelig ikke tilfeldig. Mange vil helst slippe å kjøre rundt i en firkantet boks, selv om de trenger mye plass.

Les hvorfor vi mener S-Max er klassens beste bil:

Praktiske løsninger

I forkant av lanseringen er det likevel det innvendige Opel legger mest vekt på. Utviklerne skal ha tatt utgangspunkt i hvordan kundene har det hjemme i stua og forsøkt å gjenskape det i bilinteriøret. Målsettingen er å gjøre det så komfortabelt og avslappende som mulig.

Forhåpentligvis har Opel også tatt grep på de praktiske løsningene. Der aller første Zafira på mange måter var en pioner, er mange andre merker nå flinkere enn Opel i å lage smarte og funksjonelle interiørløsninger.

Dagens Zafira fortsetter

Den nye Zafiraen er forresten søstermodell til Chevrolet Orlando (her snakker vi Chevrolet fra Sør-Korea), men Opelutgaven skal være en langt mer eksklusiv og dermed dyrere bil.

Når bilen skal være lanseringsklar vet vi ennå ikke. Men det er klart at dagens Zafira snart får en omfattende facelift og skal fortsette som en modell hakket under denne nye konseptbilen.

LES OGSÅ: Hvorfor er det ikke flere som kjøper denne bilen?