Opel Vectra OPC: Denne stasjonsvogna er et råskinn

Og nå får du den billig på bruktmarkedet.

Opel_Vectra_OPC
Opel_Vectra_OPC

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Vi må bytte til stasjonsvogn pga plassbehov men jeg har ikke lyst på noen kjedelig Passat eller noe sånt. Så jeg ser primært på biler med over 200 hk :-). Mye er gromt og mye er veldig dyrt men jeg har funnet en kandidat som ikke koster skjorta nemlig Opel Vectra OPC. 280 hk i en stasjonsvogn som faktisk ser ganske sporty ut er akkurat etter mine ønsker. Den har gått under 100 000 km og selgeren kan være villig til å la den gå for rundt 250 000. Er ikke det et røverkjøp? Noe jeg bør passe på??

Benny svarer:

Heisann, vet ikke om jeg vil gå så langt som til å si at det er et røverkjøp, men prisen høres absolutt ikke ille ut. Du får veldig mye sprek stasjonsvogn for penga - og forrige eier(e) har tatt et solid verditap. Dessuten får du en bil ikke mange har maken til! Det ble solgt en liten håndfull "ekte" Vectra OPC her i Norge, prislappen gjorde at det aldri ble snakk om noe volumsalg.

Når jeg sier "ekte OPC" er det fordi Opel også brukte OPC som en modellbetegnelse på biler med helt vanlige motorer. Men bilen du ser på er som jeg skjønner ekte vare, med 280 hk under panseret.

Den går styggfort og er sprek og morsom å kjøre. Plassen er også gedigen, Vectra er en av de største stasjonsvognene på markedet. I OPC-versjon ser den også litt tøffere ut, akkurat nok til at de fleste får med seg at dette ikke er standardvare.

Såpass ny stasjonsvogn med så mye krefter og til 250 000 kroner - ja det er smart!

Vectra hadde solid byggkvalitetet, særlig mot slutten. Men sjekk nøye hvordan bilen har blitt behandlet. Voksen eier med moderat gassfot er en klar fordel, denne bilen kan jo innby til litt heftig kjørestil.

Lykke til hvis du går for denne!

Sjekk denne også - Fords verstingutgave av Mondeo:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Hva synes du om denne? Skriv i kommentarfeltet under: