Opel Signum: Glemt bruktbil kan være kjempesmart kjøp

Her det bare å prute i vei!

Opel Signum solgte lite som nybil   og lever i skyggen av mer kjente modeller på bruktmarkedet. Det gir muligheten for svært gode kjøp.
Opel Signum solgte lite som nybil og lever i skyggen av mer kjente modeller på bruktmarkedet. Det gir muligheten for svært gode kjøp.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hallo Benny. Vi venter barn nummer to og må ha større bil. Har kikket rundt etter en del stasjonsvogner uten å helt finne bilen som både dekker kravene våre og som vi har råd til. Kjører i dag Opel Astra og er fornøyd med forhandler. Derfor har vi sett på Vectra stasjonsvogn, men i det siste også Signum som jeg har skjønt kan være veldig mye bil for pengene.

Det virker som om det er en litt "hemmelig" bil på bruktmarkedet, hører og leser nesten aldri noe om den. Betyr det også at det ikke er lurt å kjøpe den nå? Takker så mye hvis du kan gi oss et råd. Hilsen fra Henning.

Del med Facebook-vennene dine

Benny svarer:

Hei Henning! Helt riktig at dette er en litt glemt bil på bruktmarkedet. Signum solgte heller ikke mye som nybil, de to tingene henger som regel sammen. Det betyr igjen at ikke så mange er på utkikk etter denne modellen. Lav etterspørsel betyr lav pris – og gode muligheter for å gjøre et lite kupp.

Signum var en litt merkelig bil da den kom. Nesten-stasjonsvogn med enorm bakseteplass og et design litt mellom kombi og stasjonsvogn. De tradisjonelle Opel-kundene fikk nok ikke helt tak i hva dette egentlig var – og den klarte heller ikke å kapre veldig mange nye kunder.

Dermed ble dette fort en glemt bil. På bruktmarkedet har den også hatt en tøff skjebne. Dette er typisk en bil som blir stående rundt om hos forhandlerne og den er ikke enkel å selge privat.

Som kjøper gir det deg et veldig bra utgangspunkt. I skrivende stund ligger det i underkant av 50 biler ute til salgs på finn.no. Et helt kurant eksemplar fra 2004/2005 ligger på i underkant av 100.000 kroner og ikke glem: Det er utgangspunktet. Jeg tipper det er mange selgere som kan være villig til å diskutere prisen.

De rimeligste eksemplarene har gjerne 1,8-liters bensinmotor. Det blir ikke veldig spennende ... 2,2-liters diesel er både gammeldags og bråkete – derfor anbefaler jeg å få for den langt mer moderne 1,9-liters dieselen. Det er en motor som passer bilen bra.

Hva skal du se opp for? Her er noe av det vi skriver om bilen i Brooms bruktbilguide:

Bærekulene i forstillingen og lenkarmer både i for- og bakstilling er en gjenganger her. Det samme er rustne bremseskiver bak. Det har også vært kluss med det elektriske anlegget, så det er lurt å sjekke at alle elektriske sentraler er oppdatert med siste software. . Signum er for øvrig basert på Opel Vectra og er langt på vei samme bil.

Lykke til med bruktbilkjøp!

Klikk her for å lese mer om Signum i bruktbilguiden:

Signum-Interiøret er typisk Opel fra denne tiden - spennende er det absolutt ikke.
Signum-Interiøret er typisk Opel fra denne tiden - spennende er det absolutt ikke.

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Test VW Passat: Billig familiestasjonsvogn

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: