Opel Insignia Country Tourer: Ny toppmodell på plass i Norge

Broom tester den akkurat nå - les førsteinntrykket:

Broom redaktør Knut Skogstad er akkurat i gang med testen av splitter nye Opel Insignia Country Tourer. Nå er han klar med sitt førsteinntrykk.  (Foto: Øyvind Blankvandsbråten)
Broom redaktør Knut Skogstad er akkurat i gang med testen av splitter nye Opel Insignia Country Tourer. Nå er han klar med sitt førsteinntrykk. (Foto: Øyvind Blankvandsbråten)

Vi nordmenn elsker SUV-er og firehjulstrekkere. Det er tydeligvis noe med denne biltypen som går rett hjem hos den norske folkesjela.

I denne bilklassen har det også i flere år vært en egen nisje for stasjonsvogner med firehjulstrekk og litt ekstra offroad-pynt.

Biler som Subaru Outback, Audi Allroad og Volvo XC70 har hatt stor suksess med denne oppskriften – og flere har kommet etter.

Opel med storoffensiv

En av dem er Opel som akkurat nå er i gang med en skikkelig storoffensiv her i Norge. Og blant spydspissene i den – nye Insignia Country Tourer.

Broom-redaktør Knut Skogstad er en av de første som har fått tilgang til den her til lands.

I dag er Broom-redaksjonen spredt ut over hjemmekontorene våre – så da slår jeg på tråden fra mitt hjemmekontor til Knuts hjemmekontor – for å sjekke hva han mener om Country Tourer så langt.

Topp 10: Dette er Norges billigste med 4x4

Flere kuldegrader

Ring, ring:

– Hei, Benny – holder du varmen!

– Jeg, ja! Her er det god, gammeldags vedfyring i tillegg til alt det andre, vet du. Det er vel verre hos deg, kanskje?

– Begynner å komme seg nå. Du skjønner, vi har vært bortreist i hele helga og kom hjem sent i går kveld. Jeg hadde ikke helt tatt høyde for at det skulle bli flere kuldegrader i natt. Så jeg startet dagen i ullgenser og ullsokker, til det begynte å komme seg her, sier Knut og legger til:

– Men jeg regner med at det ikke er derfor du ringer, egentlig?

Bli kjent med bilen

– Nei, jeg tenkte nå mer på nye Insignia Country Tourer, du har vel den nå?

– Ja, det stemmer. Det vil si, jeg plukket den opp i går kveld, på vei hjem fra flyplassen. Litt småstresset etter diverse forsinkelser og sent ute for å hente unger. Det var mørkt og et islag på alle rutene, så først ble det noen minutter med intens skraping, før jeg kunne hoppe inn og legge av gårde.

– Du vet kanskje hvordan det er. Det tar noen minutter før man da roer seg ned. Men det slo meg at det faktisk er et litt interessant måte å "bli kjent med" en bil på også – når man får satt seg godt til rette og justert alt som det skal være.

Brukt konkurrent: Dette er mye bil for pengene

Tenkt premium

– Ikke helt som å gå rundt den fem ganger først, og så sette seg pent inn og virkelig studere alt før man starter opp, nei!

– Nettopp! Og jeg må i alle fall si at førsteinntrykket er veldig positivt. Hvis jeg ikke hadde visst at det var en Opel jeg satt i, ville jeg tenkt premium-merke. Opel tok et stort skritt i den retningen da Insignia kom på markedet første gang. Nå har den fått en facelift samtidig som Country Tourer blir lansert.

– Endringer i interiøret, kombinert med at dette er topputgaven, gjør at den føles både eksklusiv og påkostet ut innvendig.

Disse er mest premium – ifølge Broom-leserne

Ikke vurdert den

– Og sånn har det ikke alltid vært med Opel!

– Nei, det er nesten sprøtt å tenke på at det bare er fire år siden de solgte Vectra med et interiør som så ut som det var laget med linjal – og hadde masse billigplast. Der sov Opel lenge i timen, og jeg tror det er en del av grunnen til at de har slitt litt med Insignia-salget her hjemme.

– Mange kunder har rett og slett ikke vurdert den en gang fordi det er en Opel - og i stedet kjøpt biler som Passat, Avensis og Mondeo. Det skal bli spennende å se om Opel klarer å gjøre noe med det nå, sier Knut.

Enkelt utvalg

– Men Country Tourer – hva betyr det egentlig?

– Det betyr at den har fått diverse offroad-styling utenpå. Diskret, men likevel nok til å underbygge at det ikke er helt "vanlig" Insignia. Bakkeklaringen er litt høyere og så har den naturligvis firehjulstrekk.

– Opel har gjort modellutvalget enkelt. Her er det en modell, den heter Premium Country Tourer. 2-liters dieselmotor på 163 hestekrefter under panseret, dessuten automatgir og rikholdig utstyrspakke. Alt dette for 489.900 kroner. Det er helt klart gunstig, sier Knut.

Utro bilkjøpere – neste gang vil de ha noe annet

Varme i rattet

– Etter noen mils kjøring, må jeg si at den imponerer. Opel har som sagt jobbet med få interiøret til å føles eksklusivt. Her er det mykt skinn, veldig gode seter, 8-tommers infoskjerm i midten og intuitiv betjening av det meste. Pluss også for god støydemping, det er med på å underbygge premiumfølelsen. Og så varme i rattet – gjett om det var godt for iskalde fingre i går kveld!

– Testbilen er forresten lakkert i noe som heter Dark Mahogni. Som navnet antyder en slags dyp brunfarge. Den ser riktig så stilig ut, men mørke farger tar litt luven av offroadstylingen. Så hvis man synes det er viktig å vise at man ikke har standard Insignia stasjonsvogn, er det nok smart å velge en farge som gir litt mer kontraster, sier Knut.

Solid pakke bil

– For det handler vel litt om å vise seg fram i denne bilklassen?

– Ja, for noen kjøpere gjør det helt klart det, de vil nok gjerne vise at de har en litt annen bil enn naboen. Og det er vel helt greit, det?

– Med Country Tourer har Opel endelig skaffet seg en toppmodell igjen. Og som sagt: I forhold til prisen, virker dette som en veldig solid pakke bil. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med den utover i uka, avslutter Knut.

Firmabil: Den ene vinner – den andre taper


Slik ser det ut inne i Insignia Country Tourer. Insignia har fått en god oppgradering av interiøret i forbindelse med den nylige faceliften - i tillegg er dette topputgaven med svært mye utstyr innabords.
Slik ser det ut inne i Insignia Country Tourer. Insignia har fått en god oppgradering av interiøret i forbindelse med den nylige faceliften - i tillegg er dette topputgaven med svært mye utstyr innabords.


LES OGSÅ: Klassisk luksus-Opel på billigsalg