Opel
Opel

Opel-framtiden fortsatt uviss

Salget av Opel drar ut. Nå skjer det neppe noe før oktober.

GMs salg av Opel har blitt en langtekkelig affære. Egentlig var planen at dette skulle være i boks før sommerferien. Så ble slutten av august satt som siste frist - og nå tyder mye på at det ikke kommer noen avgjørelse før tidligst i oktober.

Dette skjer som følge av en intens stillingskrig mellom GM, den tyske staten, Opels fagforeninger og de to selskapene som ønsker å ta over Opel. GM ønsker naturlig nok å få mest mulig penger for Opel - samtidig som de vil verne om både patenter og teknologi.

Beholder?

Storkonsernet Magna undertegnet i mai en intensjonsavtale om å kjøpe Opel. De er også den tyske statens favoritt. Men Magna backes opp av russisk kapital og GM frykter derfor at Opels teknologi kan havne i Russland - og brukes på bilmodeller der som kan bli brysomme konkurrenter i framtiden.

Insignia er en kjempesuksess - les testen her:

De siste ukene har det blitt spekulert i at resultatet kan bli at GM beholder Opel. Gigantkonsernet står mye sterkere økonomisk nå enn for bare et halvt år siden. Og veien for å få Opel tilbake til plusstall trenger ikke å være lang.

Kjøpe tid

Tyske Handelsblatt melder nå at GMs styre sitter i et todagers møte for å avgjøre hva som skal skje med Opel. Men de betviler at det blir noen avklaring her. I stedet ligger det an til at resultatet blir en ytterligere utsettelse.

Dermed kan GM kjøpe seg mer tid hvis planen er å beholde Opel. Og de vil også kunne legge ytterligere press på den tyske regjeringen som begynner å kjenne dette som en politisk belastning.

Haster

Tidligere har det blitt hevdet at maktkampen kan komme til å gå så langt at Opel blir slått konkurs.

Faren for det skal være mindre nå. Men både for Opel og de ansattes del, begynner det virkelig å haste med en avklaring.

Les om alle Opel-modellene i Brooms nybilguide - klikk her: