Opel Calibra: 19 år - og nesten som ny

Dette er et temmelig unikt eksemplar av Opel-coupeen.

En strøken Calibra ser vi ikke hver dag   her er også kilometerstanden så lav at vi snakker knapt innkjørt bil. (Foto: Faksimile fra www.finn.no.)
En strøken Calibra ser vi ikke hver dag her er også kilometerstanden så lav at vi snakker knapt innkjørt bil. (Foto: Faksimile fra www.finn.no.)

Opel var inne i en periode med temmelig kjedelig design og få spennende modeller da de helt mot slutten av 80-tallet slo til med en coupe som virkelig vakte oppsikt.

Calibra het den - og ble en umiddelbar suksess.

Del med Facebook-vennene dine

Populær ungdomsbil

Med rene, sporty linjer og rekordlav luftmotstand appellerte Calibra til langt flere enn bare Opel-menigheten.

Utover på 90-tallet ble dette en svært populær ungdomsbil, enten det tidløse utseendet ble bevart, eller bilene ble stylet til det bortimot ugjenkjennelige.

LES OGSÅ: Daniel har brukt 3000 timer og en formue på sin Calibra

Sjeldent syn

Og som det så ofte skjer med biler som dette: Plutselig en dag er det nesten ingen igjen. Enten de har blitt ihjelkjørt, har havnet av veien en gang for mye - eller det store rustspøkelset har tatt overhånd.

Calibra begynner å bli et sjeldent syn i trafikken og da er det desto hyggelig når det dukker opp eksemplarer som det som akkurat nå ligger til salgs på finn.no.

Klikk her for å se annonsen på bilen

Arvet av onkel

Her snakker vi nemlig om en liten tidsmaskin av en bil. 1994-modellen har ikke rullet mer enn 33.127 kilometer på disse 19 årene.

Knut Martin fra Edland forteller i annonsen at han har arvet bilen av sin onkel og gjerne skulle beholdt den - men nå trengs det ny familiebil i stedet.

Lagret inne

Calibraen har ikke bare gått fint lite. Den later også til å ha hatt gode og trygge kår opp gjennom årene.

Den skal ha vært lagret inne, noe som kan forklare det som er svært sjeldent med en 19 år gammel Opel: At den ifølge Knut Martin ikke har rust.

Calibra eller Golf VR6 - hvilken er best?

Fantes med turbo

Fargen er også veldig riktig: Knall rød. Her er det også utstyr som elvinduer og soltak. Dessuten noe som ikke var veldig dagligdags i 1994: Nemlig kjørecomputer!

Under panseret finner vi en 2-liters med 16 ventiler og 150 hestekrefter, det er nok til å gi relativt friske ytelser. Grommest motisering på Calibra var forresten 2-liter med turbo, da hadde du 204 hestekrefter å boltre deg med. Det ble også solgt endel eksemplarer med 4x4.

Basert på Vectra

Likevel: Kjøreegenskapene var ikke det Calibra-eierne hadde mest grunn til å glede seg over. De var nemlig temmelig ordinære.

For å spare utviklingspenger, ble bilen basert på første generasjon Opel Vectra. Ikke det mest spenstige opphavet en bil kan ha.

LES OGSÅ: Klassisk coupe som førstebil

- Lukter nytt

Nå er det som sagt ikke så mange igjen av dem, og det er virkelig langt mellom de fine og strøkne eksemplarene.

- Det luktar nytt inne i bilen. Bilen er som ny, avslutter Knut Martin annonsen sin, og vi tipper det er mange som både får seg en liten nostalgitrip - og får lyst til å handle klassisk Opel etter å ha sett på bildene.

LES OGSÅ: Det er nå du skal kjøpe Opel-klassikeren

Calibra kom som et svært friskt pust fra Opel helt på slutten av 80-tallet - og var med oss langt utover på 90-tallet.
Calibra kom som et svært friskt pust fra Opel helt på slutten av 80-tallet - og var med oss langt utover på 90-tallet.

Les mer om Calibra i Brooms bruktbilguide - her: