Opel Antara: Hvorfor er denne SUV-en så billig?

Både gjemt og glemt. Det kan bety godt kjøp.

Illustrasjonsbilde: 2007, Opel Antara
Illustrasjonsbilde: 2007, Opel Antara

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

Hei Benny kan du si om Opel Antara er et lurt valg når vi skal ha SUV? Må innrømme at jeg nesten ikke visste den fantes da vi startet biljakten, men nå har jeg sett flere av dem og det som bla frister er prisen. Den koster gjerne mye mindre enn tilsvarende biler vi har sett på. Hvorfor er den så billig, er det fordi det er noen spesielle feil og problemer med den bilen? Håper du kan svare på dette. Hilsen snart eks Freelander-eier.

Benny svarer:

Heisann!

Du har helt rett. Opel Antara er en bil som på mange måter er både gjemt og glemt. Dette påvirker så klar bruktbilprisen vesentlig. Dette er en bil du kan prute på. Mye!

Problemet til Antara er/var at den kom litt for sent – når alle konkurrentene for lengst hadde kommet med sine SUV-er kom etter hvert Antara. Men de måtte – om ryktene stemmer – trekkes tilbake fordi at det nesten var klin umulig å ta bakkestart uten å kvele motoren.

En både dårlig og sen start med andre ord. Løsningen var ny programvare og annet svinghjul, noe som i alle fall hjalp en god del. Men du må fortsatt ruse litt for å få en sømløs bakkestart med dieselmotor.

Ellers er dieselmotorene til Opel blitt veldig gode. De er både spreke, drivstoffgjerrige og teknisk gode. Nå ser jeg at du snart er eks. Freelander-eier så du vil trolig oppleve Antara som bil-himmelen – i alle fall om det er en eldre Freelander du har.

Det finnes et tyvetall Antara til salgs i Norge nå. Og finner du en pen, velutstyrt bil med god historikk er jeg ikke redd for å anbefale kjøp av den glemte Opel SUV-en!

Du skal få en pen og god 2008-modell med hyggelig km. stand til under 300 000 kroner - og det er slett ikke ille!

Husk å prute!

Del med facebook-vennene dine

LES OGSÅ: SUV-floppen prøver igjen

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer - skriv inn i kommetarfeltet under: