Opel_Antara_2007
Opel_Antara_2007

Opel Antara: Denne er det nesten ingen som kjøper

Men på bruktmarkedet kan du gjøre et lite kupp på den.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny vi ser på firehjulstrekker og er ganske åpne i forhold til hva slags merke det skal være. Mange fine VW Tiguan ute på markedet men de blir solgt fort! En annen bil vi har sett på er Opel Antara men lurer litt på om det er en bil vi bør holde oss unna? Det er veldig vanskelig å finne ut så mye om den og jeg skjønner at den må ha solgt dårlig når det ligger så få av den ute også men de virker som veldig mye bil for pengene brukt. Hvorfor har den gjort det så dårlig? Vil du anbefale å vurdere Antara brukt?

Benny svarer:

Heisann. Det er jo aldri dumt å velge en bil "alle andre" ikke vil ha, det er jo da du ofte gjør de beste kjøpene.

Antara har hatt en merkelig skjebne på det norske markedet. Opel sliter tungt i Norge og har gjort det i flere år, men her har de en bil som burde være bortimot perfekt for oss nordmenn. De var optimistiske da den ble lansert, men Antara har dessverre blitt det som trygt kan karakteriseres som en flopp.

Jeg vet ikke om forhandlerne i det hele tatt gjør noe for å selge den, men den står i alle fall fortsatt i importørens prislister, men salget er omtrent lik null. 14 stykker har Opel solgt nye så langt i år. Jeg har ikke tallet for VW Tiguan som burde vært hovedkonkurrenten her akkurat nå, men tipper den har solgt et par tusen eksemplarer. Det sier ganske mye om hvor dårlig det har gått for Antara.

Fortjent? Nei, absolutt ikke. Antara er langtfra klassens beste bil, men så dårlig burde den ikke gjøre det. Langt ifra. Det er mye positivt med den også og på bruktmarkedet kan du gjøre veldig gode kjøp. Her er det bare å prute i vei, jeg tror ikke det er veldig mange som søker på den, for å si det sånn.

Verditapet framover blir nok også høyt, så lurest å kjøpe hvis du har tenkt å ha den i noen år. Lykke til med valget!

LES OGSÅ: Når SUV blir for harry

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Hva tror du er årsaken til at Antara gjør det så dårlig? Skriv i kommentarfeltet under: