Opel Adam: Er du ung, urban og trendy?

Da er denne bilnyheten kanskje noe for deg.

Kundene fra Mini og Audi A1 står på ønskelisten til nye Opel Adam
Kundene fra Mini og Audi A1 står på ønskelisten til nye Opel Adam

Småbiler som kan "skreddersys" helt etter de unge, trendy og urbanes ønsker. Det er en av trendene i nybilmarkedet akkurat nå, og flere har suksess: Vi kan nevne blant annet Mini, Citroën DS-serien, Fiat 500 og Audi A1.

Nå vil Opel ha sin del av denne kaken - og lanserer lille Opel Adam!

Symaskiner og tråsykler

Opel velger å kalle den opp etter sin grunnlegger Adam Opel, som i følge ryktene ikke kunne fordra biler, men en liten djevel på produksjon av tråsykler og symaskiner var han.

Del med Facebook-vennene dine

Gamle Adam døde forresten fire år før Opel lagde sin første bil.

Slik ser Opel Adam ut innvendig.
Slik ser Opel Adam ut innvendig.

Fant «ny» Opel fra 1938:

Opel kaller selv Adam sin første elegante og urbane småbil. Målsetningen har vært å kombinere dristig og kraftig design med potensial til å lage din helt unike bil. I tillegg tilbys teknologi vi er vant til å finne i dyrere biler, inkludert et nytt innebygd underholdningssystem som integrerer eierens smarttelefon i bilen (Android og Apple iOS).

Fireseter

Adam er en kompakt bil. Målene er 3,70 meter i lengde og 1,72 meter bredde (ekskl. speil). Og Opel har ingen ambisjoner om å få plass til tre i baksetet - dette er en fireseter. Og dette sier de selv om målgruppen:

Adam henvender seg først og fremst til trendy og urbane kunder som leter etter en bil som uttrykker deres personlige stil. Denne målgruppen er i følge ekspertene ventet å vokse i årene som kommer.

- Hvorfor gjør Opel det så dårlig i Norge?

Ikke diesel

Opel Adam fås i første omgang med tre forskjellige bensinmotorer. Minstemann er en 1,2-liter på 70 hk, samt en 1,4-liter på henholdsvis 87 eller 100 hk. Alle med femtrinns manuell girkasse.

Ryktene forteller at en liten, hissig turbomatet sak også er på trappene, og den vil få sekstrinns girkasse.

Tak med kontrastfarge vil bli et av kjennetegnene til den nye Opelen.
Tak med kontrastfarge vil bli et av kjennetegnene til den nye Opelen.

Lille Adam skal få en rekke hjelpemidler som man vanligvis finner i større og langt dyrere biler - slik som blindsonevarsler, parkeringsassistent, bakkestarthjelp og oppvarmet ratt i tillegg til det allerede nevnte infotainmentsystemet som integrerer smarttelefoner.

Opel Astra OPC: Opels versting

Farge-orgie

Du vil få muligheten til å velge i en rekke utvendige farger, samt en annen farge på taket, og en tredje farge på interiøret.

Som om det ikke var nok kan du få en fjerde farge på taktrekket - som også kan leveres med små LED-lyspunkter og gir deg en "stjernehimmel" ombord!

Del med Facebook-vennene dine

Opel Adam vises første gang på bilutstillingen i Paris i slutten av september. De første bilene vil være klare for Norge i januar 2013.

Se flere bilder i galleriet under:

Liten bil med stor prislapp - les test av A1 Sportback her: