Broom-Benny deler noen av sine høydepunkter og det han husker best fra 2016 med deg. 
Broom-Benny deler noen av sine høydepunkter og det han husker best fra 2016 med deg. 

Om slott, kresne kvinnfolk, høydeskrekk og fete biler

Dette er Broom-Bennys tilbakeblikk på et begivenhetsrikt 2016.

2016 er snart over – og vi benytter anledningen til å oppsummere og mimre litt.

Nå skal du få lese hva de ulike medlemmene i Broom-redaksjonen husker aller best fra året som har gått.

I dag er det bil-ekspert, Benny Christensen sin tur. Her er hans historie:

Så er det den tiden på året igjen. Da det bare er snakk om timer før det gamle ebber ut og et nytt spennende år ligger foran oss alle. Det er med andre ord tid for å bremse ned litt og ta en titt i bakspeilet for å både mimre, huske og evaluere litt fra året som har gått, før man atter gir gass inn i et nytt Broom-år. Ett Broom-år som jeg vet blir hektisk, men som jeg gleder meg til å ta fatt på!

Jeg tenkte jeg skulle gjøre enn litt annen vri i år. I stedet for å bare ramse opp høydepunkter som dere kanskje allerede har lest på Broom.no så tenkte jeg at jeg skulle ta dere med på en titt "bak scenen" og dele litt av mine opplevelse av det dere nødvendigvis ikke ser bilder av eller leser om på Broom.

Det blir litt mer personlig og annerledes, men jeg håper dere liker det allikevel.

California dreaming

- Skulle jeg bodd et annet sted i verden hadde California vært en god kandidat. 
- Skulle jeg bodd et annet sted i verden hadde California vært en god kandidat. 

Dovne bølger som slår mot sandstranden, vakker solnedgang som farger himmelen helt oransje og en varm, god sønnavind som gjør det å mulig nye et glass champagne utendørs, selv om det begynner å bli sent.

Jeg har sagt det før og sier det igjen. Skulle jeg levd et annet sted på denne kloden, hadde California definitivt seilt opp som en favoritt. Jeg har vært her flere ganger, både privat og på jobb – og slutter aldri å fascineres! Selv om skiføret nok er dårlig for en som er over middels interessert i nettopp skigåing...

Denne gangen var jobben – om man kan kalle det for noe slikt – å teste nye, Mercedes SL – årets kanskje aller kuleste sommerbil. Stedet kunne knapt passet bedre,nærmere bestemt San Diego. På "menyen" stod både Mercedes SL400, SL500 og SL 63 AMG, sistnevnte med hele 585 hk. Veiene i fjellene mot Mexico var et perfekt åsted for testing.

Jeg følte meg hensatt til en filmscene. Absolutt alt var slik som jeg har sett  1000 ganger på TV og kino. Fyren hadde skuddsikkervest, bart, pilotbriller og cowboyhatt - men ville ikke bli tatt bilde av. 
Jeg følte meg hensatt til en filmscene. Absolutt alt var slik som jeg har sett 1000 ganger på TV og kino. Fyren hadde skuddsikkervest, bart, pilotbriller og cowboyhatt - men ville ikke bli tatt bilde av. 

Her ble jeg også for aller første gang stoppet av en vaskekte Highway Patrol. Det var akkurat som du har sett på film. Ut av intet kom en stor Ford med "saftblandere" på taket og kraftig sirene... Det var bare å stoppe.

Ut av bilen kom en stram kar med velfrisert bart, pilotbriller, cowboyhatt, skuddsikker vest og pistol i beltet, som han holdt hånden på – i fall jeg skulle finne på noe tull. Hvilket jeg ikke hadde noen planer om.

Jeg visste hva jeg hadde gjort galt og forseelsen var av det enkle slaget. Vi hadde nettopp kjørt feil og i iveren etter å finne veien tilbake til byen og hotellet var det litt for mye fokus på navigasjonsanlegget, slik at jeg overså et full stopp-skilt. Hvilket det kryr av der borte. Selv på veier uten biler, slik som i disse fjellområdene.

Norsk aksent, en passe plausibel forklaring, samt lovnad om å kjøre pent videre, gjorde at jeg slapp unna med en advarsel denne gangen.

Les mer om årets kuleste sommerbil her

En gammel drøm

Jeg har absolutt bodd i dårligere kåker enn dette. 
Jeg har absolutt bodd i dårligere kåker enn dette. 

Jeg hadde hørt om det, lest om det og sett bilder derfra. I fjor skulle det endelig bli min tur. Men jeg surret med vekkerklokka på telefonen, sov over og våknet omtrent idet flyet gikk og kom altså ikke med da heller.

I år ved St. Hans-tider fikk jeg sjansen igjen. Jeg kom meg endelig til Goodwood Festiaval of Speed.

Den engelske landsbygda byr definitivt på unike opplevelser. Smale og svingete veier, steingjerder, møkkete Land Rovere, små landsbyer og gamle Vauxhaller og enda eldre traktorer, er noen stikkord.

Engelsk tea-time er seriøse greier.
Engelsk tea-time er seriøse greier.

Selvfølgelig bor man på et skikkelig slott. Av den typen med spøkelser i kjelleren og flaggermus på loftet, og som får Downton Abbey-fans til å få vann i munnen. Vi snakker herskapelig, ærverdig, aristokratisk og mange hundre år gammelt. Historien formelig sitter i veggene her.

Selvfølgelig holder man tea-time her, med tilhørende herligheter i form av fersk, tradisjonsrik bakst. I hagen så klart ...

Foruten selve Goodwood-arrangementet, var det også tid for testing av en morsom liten rakker, som gjorde at vi fikk en god smakebit av nettopp den omtalte engelske landsbygda. Nemlig Ford Fiesta ST200. En kjapp. liten og morsom bil.

Men det er klart at en stivbeint og for litt ivrig sjåfør som er vant til å kjøre på riktig side av veien kan møte på noen utfordringer også...

Les om test-turen med Ford Fiesta ST200 her:

Da har jeg knapt nevnt selve Goodwood-arrangementet og det er jo litt dumt. Men tror jeg skal begrense meg med å si at om du er bilinteressert – ja, så MÅ du sette en tur hit på listen over ting du skal gjøre før du dør.

Min opplevelse / oppsummering finner du her:

Og om du skulle være i tvil. Jeg skal tilbake dit!

Om å sjekke damer ...

  
<br>Den gamle Golfen ble byttet ut mot en feit Mercedes AMG til 2,8 millioner. Målet var å se om det var lettere å sjekke med en dyr og fin bil.
 
Den gamle Golfen ble byttet ut mot en feit Mercedes AMG til 2,8 millioner. Målet var å se om det var lettere å sjekke med en dyr og fin bil.

"Hadde jeg bare hatt en skikkelig bil, så hadde jeg sikkert fått den dama..." Jeg er villig til å vedde en god slump penger på at det er flere enn meg som har tenkt akkurat den tanken.

Selv har jeg en gammel, klassisk VW Golf cabriolet til 50.000 kroner, som datteren mi på 19 mener er så "harry" at den ikke kan brukes. Kan det virkelig være tilfelle?

Noe av det morsomste jeg gjorde i året som gikk var å finne ut av nettopp dette. Utstyrt med den feiteste og dyreste Mercedes-cabrioleten som noen gang her blitt laget. Det vil si en Mercedes S 63 AMG med en V8-motor på 585 hestekrefter. Med motorlyd deretter og det meste av tenkelig utstyr ombord, dro jeg av gårde på dame-jakt.

Fire flotte damer fikk bli med på tur og uttale seg. Om de lot seg sjarmere av bilen til 2,8 millioner kroner?

Svaret på det får du ved å trykke på denne linken:

Langt framskreden høydeskrekk ...

Nok en gang er jeg i USA. Landet der alt er stort. Bilene, veiene, avstandene, husene og etter hvert menneskene. Det som ikke er stort, er i alle fall høyt.

Jeg slet skikkelig med å få tatt bilde av utsikten fra 61 etasje gjennom vinduet. 
Jeg slet skikkelig med å få tatt bilde av utsikten fra 61 etasje gjennom vinduet. 

Slik som hotellet mitt i Detroit. Jeg fikk rom i 61. etasje. Det passer ikke veldig bra for en med seriøs og langt framskreden høydeskrekk.

At vinduene med utsikt gikk fra gulv til tak, hjalp heller ikke akkurat. Ikke at sengen sto omtrent helt borte ved vinduet heller. Jeg turte knapt å gå bort til vinduene for å ta bilde NED på de andre høyhusene... Men noe skal man jo ha å skryte av på Facebook...

Sannheten er at jeg vurderte å ta med meg pute og dyne for å se om det var mulig å sove i badekaret. Inntil jeg kom på en enklere løsning – det å trekke for gardinene. Når jeg slipper å se så er det greit, og jeg sov godt om natten.

Hva jeg egentlig gjorde i Detroit? Besøkte blant annet fabrikken der en av Norges mest etterspurte biler for tiden produseres. Nemlig den nye elbilen Opel Ampere-e.

Les mer om fabrikkbesøket her:

Kan jeg få ønske meg en nyttårsgave?

En gal manns notater? Neida - det er grunnlaget til Brooms nye bilgiude det jobbes med. 
En gal manns notater? Neida - det er grunnlaget til Brooms nye bilgiude det jobbes med. 

En annen morsom og helt annerledes ting jeg har jobbet med i året som har gått, er den nye bilguiden vår. Du har kanskje sett den?

Det er, kort fortalt, en slags trip advisor for biler. Der hvor eiere av forskjellige bilmodeller legger inn sine egne erfaringer og meninger. Dette mener jeg er svært verdifull informasjon for alle som skal kjøpe bil.

Det ligger mye jobb bak. Ikke minst med å skille de forskjellige bilene fra hverandre. En BMW 3-serie kan jo være så mangt. Jeg hadde en ganske stri jobb med å skille forskjellige generasjoner av ulike bilmodeller fra hverandre på en riktig måte.

Om jeg skulle få ønske meg en liten nyttårsgave fra deg, så hadde det vært at du tok deg de få minuttene med å legge inn dine eiererfaringer med din bil(er) – gjerne sammen med ett eller flere bilder.

Det gjør du her:

Dette er bare noen få av mange høydepunkter jobben i Broom.no har gitt meg i året som har gått. Jeg skulle gjerne ha delt flere med deg, men jeg har forlengst passert det er satt som passende lengde på dette innlegget.

Men jeg håper at du følger oss i 2017, så lover jeg på min side å gjøre mitt aller beste for å gi deg de beste bilnyhetene, testene og underholdningen også i året som kommer også.S

Les også: Her har den verdifulle sportsbilen stått i mer enn 40 år