Offisielt: Hummer blir nedlagt

Og nå er det klart for skikkelig sluttsalg.

PS hummer (Foto: Scanpix)
PS hummer (Foto: Scanpix)

Finanskrisen har tatt livet av et nytt bilmerke: Nå er det nemlig klart at det er endelig over og ut for Hummer.

GM kaster kortene etter at de forgjeves har forsøkt å finne en ny eier til macho-merket.

Kineserne trakk seg

Det begynner å bli en god stund siden GM første gang kunngjorde at de letet etter en kjøper til Hummer. Lenge så det ut som merket skulle havne i Kina. GM hadde nemlig en intensjonsavtale med kinesiske Sichuan Tengzhong som i utgangspunktet skulle fortsette produksjonen i USA og i tillegg sette opp en fabrikk i Kina.

Men Sichuan Tengzhong skal ha hatt problemer med å få godkjent avtalen hos kinesiske myndigheter. Og i februar ble det kjent at de hadde trukket seg.

Hørt om Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery Co?

Ikke overraskende

Da gikk GM ut og satte en frist til 1. mai med å finne en ny kjøper. Men dette har tydeligvis gått svært trått for nå har Hummers talsmann Nick Richards bekreftet at det blir nedleggelse og ikke noen ny eier.

- Dette er ikke så veldig overraskende. Det samme har skjedd med både Pontiac og Saturn, to andre av GMs undermerker. Og det var utrolig nært ved å skje med Saab, sier Broom-redaktør Knut Skogstad.

LES OGSÅ: Nå kan alle Saab-entusiastene juble

Miljø- og finanskrise

- Men hva gikk galt hos Hummer?

- Mye! Først og fremst timingen, men også at GM tok altfor mange snarveier. Merkevaren var jo i utgangspunktet knallsterk med H1 som er noe av det råeste som finnes av terrengkjøretøyer. Så fulgte Hummer opp med H2 og H3 som i praksis bare er Chevrolet-modeller i forkledning. Det ble litt for lettvint. Og med økt miljøfokus og så finanskrise på toppen av dette, var det ikke akkurat lett å selge Hummer lenger, sier Skogstad.

Nå er det flere tusen Hummere på lager og disse skal selges med store rabatter. Her hjemme kom de siste nybilene til landet i 2005.

Lyst på brukt Hummer? Her får du oversikten

hummer-h2-car[1]
hummer-h2-car[1]