OBS: Denne må ikke flyttes!

Det kan koste deg flere hundre tusen kroner.

Denne skilleveggen må være plassert slik at varerommet blir stort nok. Flytter man den bakover og blir tatt for det, kommer det en ekstraregning som fort kan bli saftig.
Denne skilleveggen må være plassert slik at varerommet blir stort nok. Flytter man den bakover og blir tatt for det, kommer det en ekstraregning som fort kan bli saftig.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Har kjøpt en brukt Toyota Land Cruiser varebil som jeg skal bruke i jobben er er veldig fornøyd med den. Det eneste som jeg lurer på er om det kan være gjort noe med veggen mot varerommet. Jeg så nemlig på en annen Land Cruiser som var trangere foran enn min. Er det noen måte å undersøke dette på og kan jeg få problemer hvis jeg blir stoppet og noe ulovlig er gjort her av tidligere eier?

Benny Svarer

Hei du. Dette er litt skummel tematikk. Hvis det er tuklet med veggen, risikerer du nemlig en regning som virkelig svir. Blir du stoppet og det viser seg at veggen er feilaktig montert, er regelen at du må betale hele avgiftsmellomlegget fra varebil til personbil. Og da snakker vi fort et sekssifret beløp.

I tillegg kan Tollvesenet vurdere om et skal ilegges tilleggsavgift og eventuelle renter.

Her kommer du nok heller ingen vei med å skylde på tidligere eiere. Dette er ditt ansvar, og jeg anbefaler deg derfor snarest om å få sjekket dettte.

Kravet er altså at den såkalte statskassen skal få plass bak skilleveggen. Denne er 1,4 meter lang, 1,1 meter høy og 90 centimeter bred. Jeg foreslår at du tar fram tommestokken og måler dette så fort som mulig. Se også om du ser gamle skruehull/fester lenger fram enn der veggen står nå. I så fall kan det være så enkelt som at du bare flytter veggen fram selv. Men dette bør du uansett komme helt til bunns i – slik at du ikke risikerer noe.

Les også: Flytter du denne kan det koste flere hundre tusen

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Synspunkter/efaringer? Skriv i kommentarfeltet under: