Cadillac_edited 1
Cadillac_edited 1

Obamas limousin er et monster

Når president Obama skal kjøres i kortesje i Oslo, har han med egen bil! Les alt om Obamas skuddsikre monster-limo.

Klikk på bildet over for å få vite mer!

22. desember 1963 ble president John F. Kennedy skutt og drept i byen Dallas i USA. Dette skjedde under en parade, presidenten satt i en åpen Lincoln Continental. Etter dette har rutinene for å frakte en amerikansk president i bil blitt forandret - mye!. Limousinen som nå benyttes er en spesialbygget bil, kalt "The Beast", som skal være sikret mot det meste. Denne bilen blir fraktet hele verden rundt, og er den amerikanske presidentens faste paradebil. Klikker du på bildet, får du vite litt mer om den.

Monsterfakta:

Karosseri: Består av en blanding av forskjellige typer stål, aluminium, titan og keramiske materialer, alt for å sikre presidenten. I bagasjerommet er det oksygenforsyning og brannslukningssystem. Bensintanken er skuddsikker, og inneholder også skum, lignende det som benyttes i motorsport for å forhindre brann i tilfelle en direkte trefning.

Vinduer: Skuddsikre nok til å motstå panserbrytende kuler. Førervinduet er det eneste som kan åpnes, og bare nok til at sjåføren kan betale eventuelle bompenger, eller prate med agenter fra Secret Service som løper utenfor.

Dekk: For å motstå punktering er dekkene forsterket med kevlar. Hvis man allikevel skulle være uheldig, er det stålhjul inne i dekkene, slik at man kommer seg videre selv om dekkene skulle eksplodere.

Chassis: Dempere og fjærer er dimensjonert for å tåle den enorme vekten. Under chassiet går det en desimetertjukk panserplate.

Interiør: Presidenten sitter i det som er et pansret kontor på hjul, der han har alle funksjoner for å få utført presidentjobben. Der inngår blant annet en telefon med direktelinje til visepresidenten og Pentagon, i tilfelle noen skulle bryske seg mot USA og kreve raske handlinger. Obama har også en egen panikknapp. I føreravdelingen er det stort sett kun rattet som er standardvare. Resten består av GPS og et kommunikasjonssenter.

Klar for litt bilspilling? Da skal du sjekke Broom-spillet: