Nye Toyota Yaris: Fra 165 600 kroner

Det er prisen du må betale for julegaven til kona i år.

Toyota Yaris_2012_bakfra
Toyota Yaris_2012_bakfra

I alle fall hvis du har tenkt å gi henne en ny Toyota Yaris.

Det er ikke til å komme i fra. Damer ønsker seg ofte små, snertene og praktiske biler som i tillegg gir dem et forutsigbart og enkelt bilhold. Er den i tillegg rød, så er det sjelden noen bakdel...

Ny rødfarge

Den nye Yaris kommer nemlig i en helt ny rød metallic. Det er også denne fargen som vil være den offisielle lanseringsfargen på bilen. Veldig mange demo- og utstillingsbiler kommer til å ha nettopp denne rødfargen.

Den kommer så klart i andre farger også. Både sølv, grått og sort er andre populære farger.

- Men vi leverer mye mer rødt på småbiler som Aygo, Yaris og Auris enn på de større Toyota modellene, sier informasjonsjef Espen Olsen i Toyota Norge.

Jente-bil?

Toyota Land Cruiser: Vi har testet SUV-en mange nordmenn drømmer om

toyota-yaris-intr.
toyota-yaris-intr.

Det er heller ikke til å komme i fra at flesteparten av kundene til den helt nye Yaris-en kommer til å være – ja nettopp kvinner. Og - jo, mange av bilene vil nok være røde.

Yaris lanseres for fullt i november, men allerede nå kan kunder forhåndsbestille modellen hos Toyota-forhandlerne.

- Prisene er konkurransedyktige og litt lavere enn foregående modell, noe som delvis skyldes nye drivlinjer med lavere CO2-utslipp som kommer kunden til gode. Samtidig reflekterer de attraktive prisene våre ambisjoner om å ta en ledende rolle i småbilsegmentet med Yaris, forteller Olsen.

Billigere

Innstegsmodellen 3-dørs med 1.0 VVT-i bensinmotor starter altså på kr 165.600, mens foregående modell med minste motor startet på kr 176.000.

Volummodellen med 1,4 D-4D dieselmotor (Active) har nå en pris på kr 202.500 inkludert "Touch & Go” navigasjon i lanseringsperioden, mens foregående volummodell kostet kr 206.500.

Den andre antatte volummodellen med automat-girkasse (CVT) og 1.33 l bensinmotor er priset til 199.900 inkludert lanseringstilbudet på navigasjon.

2500 Yaris i 2012

- Salgsmålet for 2012 ligger på ca 2500 nye Yaris, røper Espen Olsen som gleder seg til å få nyheten på plass.

- Og de fleste kjøperne er kvinner?

- Ja, men ikke bare. Ca 60 prosent kvinneandel hadde vi i 2010 på privatsalg. I tillegg selges det et betydelig antall til kommuner etc. og også der finner man jo ofte kvinner bak rattet. Samtidig som vi vet at mange kvinner kjøper brukt Yaris, avslutter Espen Olsen.

Så den røde lanseringsfargen på nykommeren er neppe helt tilfeldig valgt.

Del med Facebook-vennene dine

- Noen finner drømmedama - andre finner drømmebilen

Toyota-Yaris_2012_forfra
Toyota-Yaris_2012_forfra

Toyota Avensis kommer også i ny utgave: