Dette er det aller første bildet av fjerde generasjon Honda CR V. Det vil overraske oss mye om ikke dette blir en salgssuksess også i Norge.
Dette er det aller første bildet av fjerde generasjon Honda CR V. Det vil overraske oss mye om ikke dette blir en salgssuksess også i Norge.

Nye Honda CR-V: Her er det aller første bildet av 2012-modellen

Fjerde generasjon CR-V er snart klar for markedet – og har blitt tøffere.

Bare noen dager etter at vi publiserte forsiktig kamuflerte spionbilder av den fra USA, kommer det aller første offisielle bildet av neste generasjon Honda CR-V.

Dette ble sluppet i natt, norsk tid og foreløpig omtaler Honda bilen som "CR-V Concept". Det er imidlertid ingen tvil om at dette er en ferdig utviklet bil, den er ventet på markedet i Europa våren 2012.

Kraftig grill

Honda har utviklet en helt ny plattform som CR-V deler med Civic, også den på vei ut i helt ny utgave.

Designet viderefører linjene fra dagens modell, men er både mer harmonisk og litt tøffere. Det første vi legger merke til er fronten som nå er blitt langt mer konvensjonell enn på dagens utgave. Den mye kritiserte grillen med et gapende "hull" er borte. Nå kommer en kraftig skliplate opp under støtfangeren og kryper opp mot en kraftig grill med horisontale striper.

Sju seter?

Lyktene er trukket utover og danner en myk overgang mellom skjermer og panser. Hele frontdesignet skal være langt mer aerodynamisk enn på dagens CR-V.

Sidene er skulpturerte og med mange detaljer. Hekken får vi foreløpig ikke se, men det blir antydet kraftigere baklys med 3D-effekt og likhetspunkter med Volvo XC60.

Det har lenge blitt spekulert i at Honda vil gi nye CR-V en sjuseterløsning, med to små seter bakerst som kan felles ned i gulvet. En konkurrent som Mitsubishi har hatt kjempesuksess med dette i sin Outlander. Men foreløpig er ingen ting bekreftet eller avkreftet rundt dette.

LES OGSÅ: Norges mest solgte SUV i 2010 får du som sjuseter

Opp og fram

Honda nøyer seg med å slå fast at interiøret er blitt helt nytt, med lavere gulv for å gi enda mer innvendig plass. Det er også grunn til å regne med at materialkvalitet og finish går noen hakk opp i forhold til dagens CR-V.

Denne klassen har fått mange sterke utfordrere de siste årene, der særlig premium-merkene har gjort et sterkt innhogg i markedet. Honda har ambisjoner om å løfte seg og knive med disse. Da blir særlig design og interiørløsninger viktig hvis fjerde generasjon CR-V skal kunne ta et steg opp i forhold til dagens modell.

Den offisielle debuten kommer i september. Litt overraskende ikke på bilutstillingen i Frankfurt. Der er det nye Civic som skal få stå i fokus, Honda velger derfor å legge avdukingen av CR-V til Orange County International Auto Show i California, også det i september.

Del med Facebook-vennene dine

Foreløpig må vi nøye oss med spionbilder for å få se hvodan nye CR-V blir bakfra. Det er ventet kraftige baklykter med mer enn et hint av Volvo XC60 her. (Foto: Scoopy)
Foreløpig må vi nøye oss med spionbilder for å få se hvodan nye CR-V blir bakfra. Det er ventet kraftige baklykter med mer enn et hint av Volvo XC60 her. (Foto: Scoopy)

LES OGSÅ: Hvilken bør vi velge – CR-V eller Tiguan?