Nye 2011 VW Passat blir billigere

Den nye Passaten går ned i pris. Broom prøvekjører nå.

Slik ser den ut bakfra, nye VW Passat stasjonsvogn. Broom er på lanseringen akkurat nå.
Slik ser den ut bakfra, nye VW Passat stasjonsvogn. Broom er på lanseringen akkurat nå.

Det er cirka 30 grader varmere rundt flyplassen i Barcelona der broom.no og andre av verdens journalister i dag har fått utdelt nøklene til den nye Volkswagen Passat – enn det det er i norsk forvinter.

Første del av testkjøringen er nå unnagjort og snart skal du få lese førsteinntrykket vårt av nye Passat. Men først en god nyhet til alle som vurderer denne bilen: Den kommer til å bli prisgunstig!

Terje Male som er Volkswagen-sjef i Norge vil ikke offentliggjorde de nye prisene riktig ennå:

Under 300 000,-

– Nei, det kan vi dessverre ikke gjøre. Rett og slett fordi vi ikke er ferdige med forhandlingene med fabrikken, de pågår nå på overtid.

Men når broom.no spør og graver, kan vi i hvert fall få uoffisielle svar, og de er ganske overraskende:

– Med lavt utslipp og en ny bil som ikke er helt ny, som bør bety billigere utvikling, kommer nye Passat til å starte på under 300.000 kroner?

– Det ser slik ut ja.

VWs nye bil for storfamiliene er bra. Veldig bra. Les mer her:

Mer utstyr

– Og da snakker vi stasjonsvogn?

– Da snakker vi stasjonsvogn ja.

Innstegsmodellene blir en 122-hesters bensin og en 105-hesters diesel med BlueMotion-teknologi. Bilene loves bedre utstyrt enn dagens modeller, så dette skal bli en hard nøtt å knekke for konkurrentene.

Kommer i desember

– Målet er å selge 5500 biler i løpet av 2011. Da bør Passat være en av, hvis ikke den - mest solgte bilen i Norge, avslutter Terje Male.

Den nye Passaten skulle allerede vært introdusert for salg i Norge, men priskrigen (forhandlingene) i Wolfsburg har trukket ut. Men importøren venter de første bilene på norske veier i desember. Så får vi se hvor langt under 300.000 kroner den starter på.

LES OGSÅ: Dette er Norges lekreste Passat