Ny trend: Nå kan du pusse opp bilen innvendig

Ikke så vanskelig – eller dyrt – som du kanskje tror.

Eieren av denne Porsche Panamera ville bytte ut de lyse listene med sorte som ligner pianolakk. I stedet for å bytte alle listene, ble de i stedet foliert.
Eieren av denne Porsche Panamera ville bytte ut de lyse listene med sorte som ligner pianolakk. I stedet for å bytte alle listene, ble de i stedet foliert.

Det er ikke bare utvendig design på bilene som stadig forandrer seg - etter hvert som smak forandrer seg og nye trender kommer.

Nei, det skjer også veldig mye innvendig.

For eksempel har treverk i mange år vært betraktet som luksuriøst og elegant – og et vanlig syn på innsiden av massevis av både små og store biler.

Men med tiden endrer moten seg – og akkurat nå er treverk ikke akkurat øverst på ønskelista på vanlige biler lenger ...

Torsteins første generasjons MR2 blir hans første bil

Gjør mye med utseendet

Men det å skifte disse listene kan fort bli en dyr affære. Mange er skeptisk til å gjøre det – og det er heller ikke så lett å finne ut hvor du skal få tak i nye og moderne lister.

Det er imidlertid ingen tvil om at en oppfrisking av listene kan gjøre mye med utseendet på en bil – og hvor moderne den føles.

Og hvilken stil du ønsker, er naturligvis en smakssak. Det som virker lekkert for noen, kan være komplett uforståelig for andre ...

Før foliering.
Før foliering.

Etter foliering av listene.
Etter foliering av listene.

Velg litt utradisjonelt, og du kan få billig cabriolet

2.000 kroner

Prisene varierer naturlig nok fra bil til bil. Den avhenger både av hvilken type folie en vil ha, hvor mange lister det er snakk om og hvor mye arbeidet det er å få listene løs.

Hos Scandinano i Drammen koster det ca. 2.000 kroner å få skiftet farge på alt av lister innvendig i en BMW 5-serie (E60/61-karosseriet).

Lancia Beta Montecarlo – den glemte midtmotorbilen

Mihail med alcantara-tak
Mihail med alcantara-tak

Alcantara i taket

Og det er ikke bare listene som kan gi bilen nytt liv.

Scandinano kan nå også tilby montering av alcantara taktrekk.

Alcantara, som er et kunststoff ser ut som semsket skinn, og blitt vanlig som tilvalg i spesielt luksus- og ikke minst i sportsbiler.

– Vi har 33 ulike farger, så det er mye å velge mellom her også, forteller daglig leder i Scandinano, Mihail Zadorozhnen.

Skal du ha det ettermontert i din bil, kommer det på rundt 6000-8000 kroner.

Slik skifter du farge på bilen selv