Mercedes SLK 2011 002 (Foto: Scoopy)
Mercedes SLK 2011 002 (Foto: Scoopy)

Ny og lekker Mercedes

Sportsbil og helårscabriolet - og prisen kan bli svært hyggelig.

Til neste år er den her - tredje generasjon av Mercedes' ståltakcabriolet SLK.Mercedes revolusjonerte markedet og tok konkurrentene på senga da de lanserte første generasjon tilbake i 1996. En to-seters roadster med ståltak, attpåtil til en overkommelig pris: Det tok flere år før noen kunne matche det.

Andre generasjon var en liten designbombe med klare likhetstrekk med superbilen SLR. Her er en data-illustrasjon på hvordan tredje generasjon skal se ut. Den er basert på spionbilder av bilen og annen informasjon som har lekket ut fra Mercedes-hovedkvarteret.

SLK til 100 000 kroner - les mer her:

Vokser alle veier

Som vi ser blir bilen rundere i linjene enn dagens modell. Bakfra blir den også litt mindre aggressiv. Bakruta er blitt litt mer liggende og er med på å vise at dette er blitt en større bil. Lenger fram gir det lange panseret helt riktige sportsbil-assosiasjoner.

Dagens SLK har vært en suksess, men også den merker at konkurransen i dette segmentet virkelig har hardnet til. Mercedes er derfor nødt til å løfte den nye utgaven mange hakk.

SLK kommer til å vokse litt alle veier. Det betyr større innvendig plass. Dessuten skal bagasjeplassen øke. Dette har særlig vært et ankepunkt med taket nede. Da "spiser" ståltak-konstruksjonen mye av plassen.

Baksete? Da kan E-klasse coupe være et alternativ. Les testen her:

Lavere startpris

Det nedfellbare ståltaket er selvfølgelig også videreført på tredje generasjon SLK. Men også på dette området jobbes det mye med utvikling og finpussing. Både for å få ned vekten og gjøre taket mindre plasskrevende når det er nede.

Mercedes jobber hardt med vektreduksjon gjennom hele modellutvalget og også SLK må bli lettere. Kombinert med gjerrige og utslippsvennlige motorer, kan det bety at tredje generasjon får en god del lavere startpris enn dagens modell.

Lyst på brukt SLK? Sjekk utvalget i Brooms bruktbilguide - klikk her:

Dagens SLK er en stor salgssuksess for Mercedes. Men nå trekker den på årene.
Dagens SLK er en stor salgssuksess for Mercedes. Men nå trekker den på årene.