Ny fotoboks kan ta 32 fartssyndere på én gang

Snart tar den kanskje deg også? Se video!

Den nye, russisk utviklede fotoboksen   eller 'film boksen'   leverer en live strøm med bilder av biler, sammen med fartsmålingsdata og avlest skiltnummer på hver enkelt bil. Neste år lanseres systemet i USA. Foto: Skjermdump fra Youtube
Den nye, russisk utviklede fotoboksen eller "film boksen" leverer en live strøm med bilder av biler, sammen med fartsmålingsdata og avlest skiltnummer på hver enkelt bil. Neste år lanseres systemet i USA. Foto: Skjermdump fra Youtube

Det har gått en stund siden sist vi hørte om særlig teknisk utvikling på fartsmålings-fronten, så det var vel bare et tidsspørsmål. Men denne nyheten er intet mindre enn banebrytende - og settes garantert ikke pris på av de mange som vet med seg selv at de gjerne tolker fartsgrensene som litt veiledende.

Det er dramatisk nytt når ett og samme kamera filmer trafikken kontinuerlig - og kan "ta" opptil 32 fartssyndere på en gang mens de passerer!

Les også: Fotoboks-verstingene er ikke de du tror

Se i videovinduet under hvordan systemet fungerer!

Utviklet i Russland

Systemet er utviklet av russiske Simicon, og er altså basert på kontinuerlig overvåking i stedet for enkeltbilde-fotografering utløst av hver enkelt fartsovertreder. Det virkelig ekstreme i denne sammenhengen er at systemet måler fart på opptil 32 forskjellige bevegelige objekter i bildeflaten samtidig, og skal ha en nøyaktighet på pluss minus én mile per hour - eller 1,6 kilometer i timen!

Det hele lar seg selvsagt kombinere med skiltgjenkjenning, og som videoen viser kan et slikt kamera plassert på en motorvei eller et annet sterkt trafikkert punkt mate inn en skremmende flom av videodokumenterte fartsmålinger med korrekte skiltopplysninger til sentralen, uten at et eneste levende menneske trenger å være tilstede ute i trafikken.

I salg i USA fra neste år

Demonstrasjonsvideoen kommer fra produsenten, og er åpenbart tatt opp på hjemmebane i Russland.

Fox News melder imidlertid nå at et kanadisk selskap er etablert for å bringe teknologien ut på det amerikanske kontinentet, og allerede neste år skal det være i salg i USA. Derfra kan veien være kort også hit, dersom erfaringene blir slik myndighetene ønsker.

Del med Facebook-vennene dine!

Klikk i videovinduet under for å få en demonstrasjon. Tror du vi vil få se dette i Norge også? Si din mening i kommentarfeltet under!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8fWzT9Istdc#!

Les også: - Bør jeg be om å få se bildet når jeg har fått bot?