Ssangyong Rexton solgte ganske bra i Norge en periode   nå er det imidlertid lenge siden den gjorde seg bemerket på salgsstatistikkene.
Ssangyong Rexton solgte ganske bra i Norge en periode nå er det imidlertid lenge siden den gjorde seg bemerket på salgsstatistikkene.

Ny eier søkes

Dette bilmerket er til salgs - og Renault er interessert.

SsangYong har vært i hardt vær lenge. Helt siden tidlig i 2009 har de vært under en form for administrasjon - et siste forsøk på å unngå konkurs.

I fjor var det blant annet svært dramatiske scener da politiet stormet fabrikken som var okkupert av arbeiderne. De nektet lenge å bøye seg for tøffe kuttplaner.

SsangYong eies av blant andre kinesiske SAIC som ikke har lagt skjul på at de ønsker å kvitte seg med sin aksjepost. SsangYong har i praksis vært til salgs lenge og nå har endelig en stor bilprodusent kommet på banen.

Seks interessenter

Renault bekrefter nemlig nå at de er intereressert i å ta over fabrikken. Det vil de i såfall gjøre i fellesskap med samarbeidspartner Nissan - og Samsung som i dag er et koreansk undermerke av Renault (her produserer de blant annet den lite suksessrike SUV-en Koleos).

Renault har ikke gitt ytterligere kommentarer ut over dette.

Ifølge bransje-nettstedet Autonews.com skal det være seks interessenter til å ta over SsangYong. Foruten Renault skal ett av dem være indiske Mahindra & Mahindra Ltd.

Les mer om SsangYong i Brooms nybilguide - klikk her

Brukbar suksess

Hvis Renault ender opp som nå eier, er det nærliggende å tro at de ønsker å integrere SsangYong med Samsung. Renault har nå stor suksess med sitt billigmerke Dacia - og ønsker å satse på Samsung i en tilsvarende rolle i Asia.

SsangYong har hatt brukbar suksess med SUV-en Rexton her hjemme i Norge. Den solgte i en periode godt som to-seters varebil.

LES OGSÅ: Tre barske med 4x4 til under 70 000,-

Ssangyong Rexton (Foto: User:Two hundred percent,Tilgjengelig under GNU FDL-lisens. )
Ssangyong Rexton (Foto: User:Two hundred percent,Tilgjengelig under GNU FDL-lisens. )