Ny drømmebil fra Mercedes

Her er den perfekte bilen for fine sommerdager. Ryktene sier at nye SLK også kommer med diesel!

Mercedes SLK 001 (Foto: Scoopy)
Mercedes SLK 001 (Foto: Scoopy)

Den var en liten bombe da den kom i første versjon. Først ble den vist i et konsept som kunne få det til å renne fra munnen til noen og en hver.

Så kom den i produksjon som en revolusjon. Mercedes-Benz SLK var den første ståltakscabben i klassen!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mercedes SLK 005 (Foto: Scoopy)
Mercedes SLK 005 (Foto: Scoopy)

Maskulin

Den første produksjonsversjonen av SLK fikk et snev av frisørstempel (en kamerat av min farkjøpte en kompressorutgave som han sendte rett til Brabus for trimming, han ville drept meg om han hørte "frisørbil" og "SLK" i samme setning.)

Men den andre generasjon rettet opp dette betydelig. Et mer maskulint design ble kombinert med kjøreegenskapene og motorutvalget som noen mener burde vært der fra starten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mercedes SLK 002 (Foto: Scoopy)
Mercedes SLK 002 (Foto: Scoopy)

Fanget hjemme

Brooms spionfotografer er stadig på jakt etter nye mål. De pleier å søke ly i terrenget rundt verdens mest populære testbane, nordsløyfa på Nürburgring, eller i iskalde Nord-Sverige. For å fange nye Mercedes-SLK har de vært såpass originale at de har stått rett utenfor fabrikkporten til Mercedes!

Les om den utgående modellen av Mercedes-Benz SLK her

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mercedes SLK 004 (Foto: Scoopy)
Mercedes SLK 004 (Foto: Scoopy)

Diesel!

Det er tydelig at SLK tar enda et steg i maskulin retning. Fronten blir veldig lik Mercedes-Benz sin nye stjerne (sic.) SLS.

Bortsett fra designet, skjer de mest spennende tingene under panseret.

I følge Brooms kilder blir innstegsmodellen fortsatt å finne med en firesylindret motor. Over der finner vi V6-motorisering med og uten turbo. Toppversjonen ryktes å bli en 3,5 liters V6 med dobbel turbo og 470 hester, med bokstavene AMG på bakluka.

Men det er ikke det som er mest revolusjonerende. Som SLK i sin tid revolusjonerte markedet med sin ståltakscab, så skal den i følge ryktene igjen være først ute - nå med diesel. Det ryktes altså at denne sportsbilen kommer med dieselmotorisering, miljø og økonomi er selvfølgelig grunnen.

Men at den var først i klassen med ståltak var kanskje litt mer sexy?

Les om brukt Mercedes-SLK her