Garasjen skal rives   og dermed må NSU en ut etter å ha stått lagret her i 35 år. Faksimile fra www.finn.no.
Garasjen skal rives og dermed må NSU en ut etter å ha stått lagret her i 35 år. Faksimile fra www.finn.no.

NSU Prinz: Har stått i 35 år - nå gis den bort gratis

Garasjen skal rives og klassikeren må ut.

Det står litt av hvert av biler i garasjer og låver rundt omkring.

En av dem er denne: En klassisk NSU Prinz som har tilbragt svært mange år i en garasje i Oppegård. Nå skal garasjen rives - og dermed trenger bilen et nytt hjem. Bilen gis bort gratis - mot henting!


Tatt over hus

Christian fra Oppegård har akkurat lagt ut annonsen på finn.no. Nå håper han at noen kan tenke seg å ta over bilen og kanskje restaurere den tilbake til original stand.

- Vi har tatt over et hus etter mormoren til samboeren min. På eiendommen er det også en gammel garasje - og her står NSU-en. Garasjen er temmelig falleferdig, og nå har vi bestemt oss for å gjøre noe med den. Dermed må bilen også ut, forteller Christian.

LES OGSÅ: "Skrothaugen" er trolig verdt over en million kroner

Stått i 35 år

- Og her har den stått en stund?

- Ja, det kan du trygt si! Såvidt jeg skjønner er det 35 år siden den ble avskiltet. Da ble den kjørt inn her og parkert for siste gang. Garasjen har dessverre ikke vært helt tett og bilen bærer preg av det. Man kan nok trygt kalles dette et prosjekt, smiler Christian.

Unik bilsamling ble funnet på et jorde

Slå av lyden

- Så du har ikke vurdert å gå i gang med å restaurere selv?

- Nei, jeg har ikke det... Det krever nok både kunnskap og mye pågangsmot. I verste fall kan den naturligvis også fungere som delebil, det bør kunne være en god del av brukbare deler her, for de som trenger det. Det er i alle fall ikke noen tvil om at det er mange som kan tenke seg en slik bil. Jeg har måttet slå av lyden på telefonen min, responsen har vært stor, forteller Christian.


NSU Prinz var en enkel og sjarmerende bilmodell - og kan nå trygt kalles en klassiker.
NSU Prinz var en enkel og sjarmerende bilmodell - og kan nå trygt kalles en klassiker.


Klikk her for å se annonsen på bilen:

Trond Østli er svigersønn av den nå avdøde eieren av bilen. Han kan fortelle at NSU-en ikke en gang har gått 20.000 kilometer.

- Svigerfar kjøpte bilen ny i 1965 eller 1966, men dessverre ble han syk ikke veldig lenge etter dette. Han kjørte bilen så lenge han kunne, så ble den parkert. Deretter sto den i mange år, før den igjen fikk skilter på slutten av 1970-tallet. Men den hadde tydeligvis stått for lenge stille. Stempelfjærene røk nemlig - og da var det slutt igjen.

Liten og sjarmerende

Vi kan legge til at denne bilmodellen ble produsert mellom 1961 og 1973. Den var aldri noen storselger i Norge, men var likevel et relativt vanlig innslag på norske veier på denne tiden.

NSU Prinz var en enkel, liten og sjarmerende bil - med motoren bak. Det siste gjorde den også attraktiv innenfor motorsport etter hvert.

Høy nostalgifaktor

- Dette er en veldig tidstypisk bil. Mange tyske bilprodusenter bygget seg opp gjennom å lage små og ukompliserte biler i årene etter krigen. Denne er er godt eksempel på det, sier Brooms bilekspert Benny Christensen som husker bilen veldig godt fra sin barndom.

- Ja, her er det høy nostalgifaktor! Jeg håper dette eksemplarer kommer til noen som ønsker å ta vare på det og som er villig til å legge ned både jobb og penger for å få det på veien igjen. Det vill nok kreve litt - men til gjengjeld har man da en tvers gjennom trivelig og sjarmerende veteranbil, sier Benny.

Denne NSU-en er 45 år - men nesten som ny

En svært tidstypisk reklame for NSU Prinz. Dette var en populær bil på 60-tallet.
En svært tidstypisk reklame for NSU Prinz. Dette var en populær bil på 60-tallet.


LES OGSÅ: Han ga seg ikke før han hadde over 200 Porscher