Nærmer seg Volvo-salg

Ford bekrefter at de er i samtaler med flere selskaper som er interessert i å kjøpe Volvo.

volvo_crop (Foto: AFP/SCANPIX)
volvo_crop (Foto: AFP/SCANPIX)

Det har lenge vært kjent at Ford vil kvitte seg med Volvo - og det har nok ikke blitt mindre aktuelt etter at regnskapstallene for andre kvartal nylig ble lagt fram. Volvo tapte nesten to milliarder svenske kroner i denne perioden. Det belaster Ford-regnskapet tungt.

Blant interessentene er de kinesiske bilfabrikkene BAIC og Geely. Begge skal ha lagt inn bud, men Ford har så langt ikke vært fornøyd nok til å selge.

Følger med Opel

I følge amerikanske Wall Street Journal følger Ford nå nøye med på det som skjer rundt salget av Opel fra GM. Her er det to budgivere igjen - og den som ikke får tilslaget, kan selvfølgelig være aktuell som budgiver på Volvo.

De to er kanadiske Magna, backet opp av russisk kapital. Dessuten belgiske RHJ International. Magna har lenge vært favoritt. Forhandlingene er imidlertid svært tøffe og det hele har trukket i langdrag.

Høyest mulig pris

Spørsmålet er hvor lenge Ford har råd til å vente. Internt i Volvo har det vært stor skepsis til å få kinesiske eiere og slik sett er nok både Magna og RHJ å foretrekke.

Dessuten er det et viktig poeng for Ford å få flere budgivere på banen, slik at de kan få høyest mulig pris.

Prisbombe fra Volvo - les testen av V70 DRIVe her: