Norske Molly kan få drømme-sjansen i amerikansk racing

Har fått unikt Nascar-tilbud.

Molly Pettit kan få den store sjansen - i amerikanske NASCAR. Foto: motorsport.no.
Molly Pettit kan få den store sjansen - i amerikanske NASCAR. Foto: motorsport.no.

Da Molly Pettit gjestet NRKs “Lindmo” forrrige helg fortalte hun litt om sine planer fremover, og de inkluderer blant annet et håp om NASCAR-kjøring om ikke alt for lenge.

Tilfeldighetene skulle nemlig ha det til at hun havnet på samme seteread som manageren til Jaques Villeneuve på flyet hjem fra rallycross-VM i Portugal, hvor hun hadde vært kommentator. Han overhørte Molly som snakket om racingen hun driver med i dag, og litt senere fikk hun en telefon som kan gi henne store muligheter i tiden som kommer.

Satser alt

30-åringen som nå er bosatt i Drammen, flyttet fra hjembyen Stavanger for å drive med bil på heltid i 2005.

De siste årene har hun satset alt for å komme seg videre i sporten hun elsker.

- Jeg har lenge vært klar over at jeg ikke får den utviklingen jeg trenger her. Alt vi gjør nå drives på frivillig basis, sier hun.

Millioner av TV-seere

Denne sesongen har hun kjørt NTCC og DTC-serien i Norge og Danmark. I førstnevnte ligger hun på andreplass av tre førere som har kjørt alle løpene, bak Marius Nakken (som er nominert til årets bilsporttalent). I DTC ligger hun på en 14. plass sammenlagt foran de siste fire løpene.

Neste år kan det imidlertid fort bli andre boller. NASCAR er den mest populære racingformen i USA, og på de største løpene er det hundretusenvis av tilskuere og millioner av TV-seere. Det kjøres med rørrammebiler som har et glassfiberkarosseri og V8-ere som yter opp mot 900 hester i de heftigste klassene.

- Eneste kandidat 

Molly vil ikke avsløre hvilket team hun skal over dammen for å teste med, men det er åpenbart ikke småtteri.

- Det er snakk om et team som allerede kjører med en bil i Nationwide-serien, og som nå har et helt nytt program på plass. Dette er laget for å få en kvinnelig sjåfør inn, og alt av sponsorer og rammene rundt er i orden. De mangler bare én fører, forteller hun.

Teamet skulle egentlig gå for en annen kvinnelig sjåfør som allerede kjører Formel-bil i USA, men da hun valgte å fortsette i biler uten skjermer ble Pettit oppringt.

- Jeg har fått beskjed om at jeg er den eneste aktuelle kandidaten nå, så det blir definitivt spennende.

Sette seg nye mål 

Dersom både teamet og Molly er fornøyd, er planen at hun skal starte kjøringen i K&N Pro Series. Dette er en såkalt rookie-klasse hvor målet er at førerne skal få utvikle seg. Molly er likevel klar på at hun vil videre derfra også.

- Det er klart at man ikke vil være i denne serien for alltid. Man må sette nye mål hele tiden, og samtidig være ærlig mot seg selv. Man finner fort ut av om ting fungerer eller ikke, sier hun til motorsport.no.

Fokus på NTCC 

Akkurat når hun skal over til USA er fortsatt litt usikkert, men det er uansett enda noen uker til.

- Vi har hatt tett dialog siden mai, men det er fortsatt ikke fastsatt noen dato. Jeg har fått beskjed om at de håper på å få det på plass i løpet av september, sier hun til motorsport.no

Nå gjenstår det fortsatt fire løp i NTCC, og det er der fokuset er nå.

- Nå har jeg lekket litt av hva som skjer fremover, så nå fortsetter livet som normalt frem til jeg eventuelt reiser over, avslutter Pettit.

Denne artikkelen ble først publisert på motorsport.no: Der kan du også lese at Petter Solberg fester grepet om VM-tittelen.

LES OGSÅ: Torgeir har NASCAR-motor på 765 hestekrefter i bilen sin