Volkswagen Tiguan har lenge vært en av Norges mest solgte SUV-er. Nå er det snart klart for en forlenget utgave, kalt Allspace. 
Volkswagen Tiguan har lenge vært en av Norges mest solgte SUV-er. Nå er det snart klart for en forlenget utgave, kalt Allspace. 

Norges-suksessen kommer i XXL-utgave

Og den er ikke langt unna.

Volkswagen har hatt stor suksess med sin kompakte SUV, Tiguan. Den var på ingen måte tidlig ute i klassen da den debuterte i 2007. Men VW hadde gjort hjemmeleksa skikkelig

Før Tiguan kom, hadde særlig de japanske bilprodusentene hatt suksess med sine biler i klassen. De fikk det langt tøffere da Tiguan debuterte.

Her hjemme har Tiguan i lange perioder vært Norges mest solgte SUV, selv om stadig flere konkurrenter har kommet på banen. Tiguan har opparbeidet seg en sterk posisjon blant norske nybilkjøpere og er også en svært attraktiv bil i bruktmarkedet.

Sju seter

Nå er Tiguan her i andre generasjon. Den vokste seks centimeter i lengden da den ble ny. Den fikk også betydelig større bagasjerom, samtidig som designet ble strammet opp.

Men det stopper ikke her. Det har nemlig vært kjent en god stund at VW planlegger en XXL-versjon av Tiguan, med forlenget akselavstand og mulighet for sju seter.

Nå har noen internasjonale medier fått teste førserie-utgaver av denne, i Sør-Afrika. Og det er klart at bilen skal være på markedet allerede til neste år.

Dagens Tiguan er en ganske kompakt bil. I Allspace-utgave legger den på seg hele 22 centimeter. 
Dagens Tiguan er en ganske kompakt bil. I Allspace-utgave legger den på seg hele 22 centimeter. 

Tøffing: Slik så Tiguan ut da vi fikk den første smakebiten

Trangt bakerst

I denne utgaven heter den Tiguan Allspace. For å få plass til de ekstra to setene (og litt bagasjeplass bakerst) har bilen blitt hele 22 centimeter lenger.

11 av disse er mellom hjulparene, da snakker vi voksen akselavstand.

De første rapportene går likevel på at plassen i de to bakerste setene er begrenset, og best egner seg for barn. Noen fullverdig flerbruksbil er dette derfor ikke – men det samme gjelder for de aller fleste av SUV-konkurrentene som har sju seter.

Volkswagen har videreført løsningen med baksete som er skyvbart i lengderetningen. Det betyr i praksis at du kan finjustere plassen mellom de to bakseteradene, det er en veldig smart detalj. De to bakerste setene kan som vanlig felles ned i gulvet, når de ikke er i bruk.

Debuterer i mars

Det er ventet at Volkswagen kommer til å tilby sjuseters Tiguan både med forhjulstrekk og 4x4. Sannsynligvis vil de minste motoralternativene bli droppet på denne utgaven.

Det har lenge gått rykter om at denne Tiguan-utgaven skal komme som ladbar hybrid. Her i Norge ville det vært en svært attraktiv kombinasjon. Men så langt er det ikke kommet noen endelig bekreftelse fra Volkswagen på dette.

Det er ventet at Tiguan Allspace debuterer på bilutstillingen i Geneve i mars, så ligger det an til lansering rundt sommertider neste år.

Kjører du VW? Da vil vi gjerne vite hva du synes, klikk her for mer info:

Etter nesten ti år var det slutt for første Tiguan

Se Tiguan prøve seg offroad – klikk i videovinduet under:

Lyst på denne? Da må du være kjapp!