tiguan oppslag (Foto: Scoopy)
tiguan oppslag (Foto: Scoopy)

Norges mest solgte SUV blir ny

Se de aller første bildene av VW Tiguan med facelift.

Tre år etter at den ble lansert - og umiddelbart ble en stor suksess - er VW i innspurten med faceliften av Tiguan.

Den skal vises første gang på bilutstillingen i Paris i høst, det betyr at det er en helt ferdig bil som skjuler seg under denne kamuflasjen.

I forrige uke gikk Broom og en rekke andre nettsteder i baret og trykket et bilde av "nye" Tiguan som viste seg å være juks. Det var i praksis bare dagens Tiguan påmontert fronten fra nye Touran. Men i praksis er nok ikke det så veldig langt fra sannheten, når alt kommer til alt.

Endringer i hekken

Det vi vet er at Tiguan nå får samme front som store deler av VWs modellrekke allerede har fått. Det betyr at familielikheten blir sterkere, også til storebror Touareg som akkurat er kommet i ny utgave. Vi tipper LED-lys også er på plass i fronten, selv om det ikke er mulig å se det her.

Ut fra disse spionbildene ser vi også at VW gjør ganske store endringer i hekken. Den har fått en del kritikk for å være for tam. Nå ser det ut som den får nye og større baklykter som gir et mer dynamisk inntrykk. Sannsynligvis er også bakfangeren redsignet.

LES TESTEN: Hvorfor kjøpte 2440 nordmenn denne?

Funksjonelt og praktisk

Tiguan-side (Foto: Scoopy)
Tiguan-side (Foto: Scoopy)

Sideprofilen er tilnærmet uendret, det viser at VW ikke ser behovet for å gjøre altfor mye med SUV-suksessen sin.

Foreløpig vet vi ikke noe om hva som skjer interiørt i Tiguan, men også her er det nok bare snakk om mindre endringer, som nye materialer og farger. Tiguan-interiøret har fått mye skryt for å være funksjonelt og praktisk, selv om det ikke ser spesielt eksklusivt ut.

Her er to konkurrenter i duell: Qashqai og Yeti

Bestselger

Tiguan-rett-forfra (Foto: Scoopy)
Tiguan-rett-forfra (Foto: Scoopy)

Dagens motorprogram blir sannsynligvis med over, kanskje i noen modifiserte versjoner i forbindelse med lanseringen. VW jobber hardt med dette og presser stadig ned forbruk og utslipp.

Tiguan er blitt en kjempesuksess i Norge og ble fjorårets mest solgte SUV. Det er en sterk prestasjon i et segment som tidligere nesten har vært "eid" av japanerne. Og vi i Broom har ingen problemer med å skjønne at denne bilen er populær. Dette konkluderte vi med sist vi testet den:

Gjennomført bra

Det er få – om noen – biler i denne klassen som er så gjennomført bra som Tiguan. Det eneste egentlige ankepunktet vi har mot den, er utseendet – og det er for mange ganske underordnet. Bortsett fra dette er Tiguan en velkjørende, komfortabel, praktisk og likandes bil. I en tid der SUV-er stadig oftere blir stemplet som miljødrepere, kan det jo dessuten være smart å velge en lite brautende bil som likevel gir deg de fleste SUV-fordelene.

Foreløpig har vi ikke noen dato for når "nye" Tiguan kommer til Norge, men vi tar sjansen på å tippe at den er her på senhøsten/mot juletider.

Storebror Touareg er klar for Norge - les mer her

Tiguan-bakfra (Foto: Scoopy)
Tiguan-bakfra (Foto: Scoopy)