Etter alt å dømme viser konseptbilen Nissan IDS designretningen på nye Nissan Leaf, som slett ikke er langt unna. 
Etter alt å dømme viser konseptbilen Nissan IDS designretningen på nye Nissan Leaf, som slett ikke er langt unna. 

Norges mest solgte elbil blir snart helt ny

Her har de holdt kortene tett til brystet.

Nissan Leaf er på mange måter bilen som for alvor satte i gang elektrifiseringen av bilparken i Norge.

For all del – vi hadde velfungerende elbiler før den tid også. Men ikke i en alminnelig familiebil-størrelse, med plass til både fem personer og bagasje og som attpåtil bød på en anstendig rekkevidde. Siden har den blitt oppgradert flere ganger, ikke minst med tanke på nettopp rekkevidde.

Ny Leaf klar tidlig på høsten

Siden har snøballen rullet seg stor. Faktisk såpass stor at Nissan Leaf er Norges mest solgte elbil, med 30.000 solgte biler. Nå passerer bilen snart sju år og det er på tide med en etterfølger.

Nissan har holdt kortene uvanlig tett til brystet på elbilnyheten mange er svært nysgjerrige på. Men i dag lettet de – i alle fall litt – på sløret på et arrangement i Oslo.

Pierill Pouret, som er EV-director, eller elbil-direktør om du vil, i Nissan Nordic kunne fortelle at en helt nye Leaf vil ha verdenspremiere i Tokyo 6. september i år. Det er bare rett over sommeren, det...

Mye mer ville han ikke fortelle om bilen, men la til at Nissan i løpet av bare kun kort tid vil starte med å tease bilen i små drypp, trolig som litt mystiske bilder av detaljer etc nå utover sommeren og fram til den store dagen i september de de skal trekke silketeppet av den spennende helelektriske bilnyheten.

Les også: Den flyvende bilen er ikke langt unna

Litt for vill og gal?

Nissan har har tidligere vist elbilkonsptet IDS og man kan jo spekulere på om dette kan være den nye Leaf i konsptutgave. Mange tror det.

Om du synes den ser litt vill og gal ut på bildene, så kan vi berolige med at konseptbiler som regel tones ganske kraftig ned før de eventuelt kommer så langt at de blir produksjonsmodeller.

Men det kan så avgjort si en del om designretbingen vi kan vente oss derfra. Nye Leaf vil i likhet med dagens, bli produsert i Sunderland, England. Der har Nissan også batterifabrikken sin.

Dette med batterier og dermed rekkevidde er jo noe av det som det knyttes stor spenning til. Kappløpet har vært i gang en stund allerede og vil nok fortsette i overskuelig framtid.

Dette vet så klart Nissan og mange vil nok bli litt skuffet om nye Leaf har samme rekkevidde som dagens, som er på 300 kilometer. Vi bør vel kunne håpe på 400? Eller klinker de til med 500? Svaret på det får vi neppe før sommeren.

Derfor er elbil SUV-en ulik alle andre

Konseptbiler tones vanligvis en del ned før de settes i produksjon, men vi ser jo en del av dagens Leaf i denne allerede.
Konseptbiler tones vanligvis en del ned før de settes i produksjon, men vi ser jo en del av dagens Leaf i denne allerede.

Selvkjørende

Det som også er sikkert er at nye Leaf i langt større grad enn dagens vil være klargjort for autonom kjøring. Altså mulighet for at bilen kan være selvkjørende. Da med Nissans nye Nissan ProPilot som autopilot-base. Systemet er allerede under testing og tilbakemeldingene så langt er gode.

Når kan vi så vente den nye Nissan Leaf til Norge? Det er det jo selvfølgelig for tidlig å si noe om, men første halvår 2018 bør være realistisk.

En ting er i alle fall helt sikkert. Dette blir en spennende bilnyhet for veldig mange nordmenn.

Les også: Dette kappløpet er gull verdt for alle som vil ha elbil

Video: Denne elbil-nyheten kan bli svært viktig